Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Biscuiti cu scortisoara si sofran

Biscuiti cu scortisoara si sofran

–> PORTII: 8
–> CALORII: 295
–> TIMP: 45 minute
–> DIFICULTATE: medie

Aluat pentru biscuiti:

  • 1 ou
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 1 lingurita cu
    scortisoara
  • 1 lingura de cacao
  • sofran

Pentru glazura: 2 albusuri + 2 linguri cu sirop gros de zahar + 700 g zahar pudra.

PAS 1: Inainte de a framanta aluatul pentru biscuiti, adauga scortisoara, cacaoa si un varf de cutit de sofran.

PAS 2: Intinde aluatul intr-o foaie mai grosuta si, cu ajutorul unor forme, taie braduti, omuleti si clopotei. Asaza-i intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.

PAS 3: Separat, bate albusurile cu siropul de zahar. Adauga treptat zaharul pudra, pana cand obtii o compozitie omogena si tare. Trebuie sa fie atat de consistenta, incat sa se poata modela cu degetele.

PAS 4: Las-o sa se odihneasca si sa se inmoaie putin. Foloseste aceasta pasta ca sa decorezi bradutii si globuletele. Poti sa o colorezi cu putina cacao. Stafide, migdale, nuci sau alte seminte se pot „lipi” de aluat cu aceasta pasta.

 


Lasă un răspuns

Sus