Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Black Eyed Peas, un concert pepsi-licious

Black Eyed Peas, un concert pepsi-licious

Monstruos de explozivi si energici, Will.I.Am, Apl.Del.Ap, Taboo si Fergie fac o echipa de milioane din anul 2000, cand Fergie „fergalicious” a inlocuit-o pe fosta back-vocalista, Kim Hill. Venirea ei in trupa a schimbat radical situatia, Fergie reusind sa impuna ca front-vocal o nota inconfundabila de senzualitate si comercial care a propulsat trupa in topurile muzicale.

Cu certitudine controversati, tocmai pentru zvapaiala lor cvasi-trashy, insa indiscutabil talentati, Black Eyed Peas „performeaza” un stil dance-pop puternic marcat de influente hip-hop ale muzicii pe care Will.I.Am, Apl.Del.Ap – cei doi membri de culoare – o faceau inca din 1988. Numele trupei, descris poetic de Will, drept „food for the soul” (hrana pentru suflet) este inspirat de modelul Red Hot Chili Peppers si vine de la un soi de… fasole boabe cu pete negre.

Spuneam controversati, tocmai datorita acelei imagini sexuale frizand uneori vulgarul si lipsita de orice profunzime pe care avizatii o critica drept „cea mai stanjenitoare manifestare rap a mileniului” (asa a numit John Bush piesa „My Humps” in „All Music Guide”). Fergie insa nu se sfieste se continue chiar si pe cont propriu in acelasi ton, „Fergalicious” sau „London Bridge” facand deliciul maselor, spre oroarea criticilor.

Poate ca e discutabila calitatea muzicii, nu insa si talentul fetei care canta formidabil. Stacy Ann Ferguson mai are la activ si cateva momente de un „feminin” de-a dreptul exotic, cum ar fi betii stanjenitoare sau urinatul pe scena in timpul unui concert.

Sa revenim la performantele artistice ale celor patru saltareti din California. Se spune ca la concertele lor se sare incontinuu; antrenanti, febrili si… pana la urma extrem de rezistenti, BEP stiu sa faca show, ceea ce e esential. „Elephunk” este albumul care in 2003 le-a adus faima mondiala si un Grammy pentru Best Rap Group. „Let’s Get Retarded„, nelipsita din playlist-urile radio a fost customizata pentru a insoti finala NBA din 2004, ca „Let’s Get It Started” si, alaturi de „Shut Up”, a fost re-inregistrata in Simlish (limba Sims), folosita de personajele celebrului fenomen virtual.

Cat despre concertul BEP in Romania, ne asteptam sa nu se dezminta si sa faca spectacolul lor obisnuit. Desi nu ne putem ascunde surprinderea ca o trupa atat de „hot” precum BEP este programata la noi la Arenele Romane, adica pentru un public nu mai numeros de 5.000-6.000 de spectatori.

  • Biletul costa 100 sau 150 de RON, in functie de locul in Arene si se poate lua fie online exclusiv de pe Bilet.ro sau de la punctele autorizate Flanco, Flanco World, Flamingo Computers, magazinul Muzica, Music Shop si Librariile Libris.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus