Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Bobby Paunescu – premiu pentru Cel mai bun debut international

Bobby Paunescu – premiu pentru Cel mai bun debut international

La numai cateva zile de la proiectia filmului sau de debut, „Francesca”, in cadrul Festivalului de Film East End, Bobby Paunescu s-a intors la Londra pentru a primi unul dintre cele sase premii ale festivalului, acordat celui mai bun debut international. Festivitatea de premiere, la care au participat celebritati britanice si cineasti internationali, a avut loc vineri, 30 aprilie 2010, la Galeria Whitechapel, una dintre cele mai prestigioase galerii de arta britanice si probabil institutia cea mai cunoscuta a East End-ului londonez.

Regizorul roman a declarat ca este onorat ca juriul a ales castigator filmul „Francesca”, aceasta fiind inca o dovada a recunoasterii internationale de care se bucura filmul romanesc in ultimii ani. Membrii juriului – Riina Spørring Zachariassen, director al Festivalului de film de la Copenhaga, Jason Wood, director de programe la Curzon Cinemas din Marea Britanie, si cineastul britanic Andrew Kotting – au avut de ales dintre zece productii internationale, din Franta, SUA, Canada, Austria, Iran, Polonia, Ungaria si Estonia. Bobby Paunescu a devenit astfel regizor-in-rezidenta al festivalului din 2011, urmand ca in 2011 programul sa aiba un focus pe cinematografia romana.

Cele sase premii ale Festivalului East End se acorda pentru: cel mai bun scurtmetraj britanic, cel mai bun scurtmetraj – premiul publicului, cel mai bun film de debut britanic, cel mai bun documentar, cea mai buna coloana sonora si cel mai bun film de debut international. Aflat la cea de-a zecea editie, Festivalul de Film East End a inclus peste 50 de lungmetraje, 700 de scurtmetraje, precum si evenimente speciale: ateliere de lucru, intalniri cu cineasti, concerte sau expozitii.

  • Sursa: www.artboom.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus