Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Body of lies

Body of lies

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) este cel mai bun agent operativ de informatii al SUA, trimis pe teren in locuri in care viata unui om valoreaza doar cat informatiile pe care le detine. Soarta lui depinde in mare masura de vocea de la capatul firului unui telefon securizat, care apartine veteranului CIA Ed Hoffman (Russell Crowe).

Conducand operatiunea de la tastatura unui laptop, Hoffman da de urma unui terorist cu profil de lider, care a orchestrat o cascada de atacuri cu bomba, fara a fi descoperit de cea mai sofisticata retea de informatii. Pentru a-l ademeni pe terorist sa iasa la iveala, Ferris va trebui sa se infiltreze in lumea lui intunecata. Dar cu cat se apropie mai mult de tinta, cu atat isi da seama ca nu se poate bizui pe nimeni. Si totusi, increderea este singura forta care l-ar putea scoate de acolo in viata.

„Body of lies” („Un ghem de minciuni”) ii are in rolurile principale pe Russell Crowe („Gladiator”, „The Insider”) si Leonardo DiCaprio („Blood Diamond”, „The Aviator”, „The Departed”). Filmul este regizat de Ridley Scott („Black Hawk Down”, „Gladiator,” „Thelma & Louise”), dupa un scenariu bazat pe romanul lui David Ignatius, editorialist la Washington Post.

In lumea spionajului de mare miza, puterea nu se masoara prin arme sau tehnologie, ci prin volumul de informatii vitale pe care poti sa-l obtii si sa-l controlezi, sau sa pretinzi ca-l detii. „Informatia este esentiala”, spune regizorul Ridley Scott. „Nu poti avea incredere in nimeni, nici macar in cel mai bun prieten al tau. Daca intorci spatele pentru o clipa, fii sigur ca vei fi tras pe sfoara. Si daca mai si conduci o organizatie importanta pentru securitatea nationala, atunci vei fi cu siguranta si mai vulnerabil.”

„Body of lies” se bazeaza pe un roman scris de David Ignatius, jurnalist care s-a ocupat de CIA si de Orientul Mijlociu timp de 10 ani. Acum este publicist si editor-adjunct la The Washington Post. Ridley Scott a citit cartea inca de pe vremea cand se afla sub tipar si considera ca denota o „perspectiva foarte incisiva asupra frontului nevazut al spionajului”.

Leonardo DiCaprio il interpreteaza pe agentul CIA Roger Ferris, care pune la cale un plan riscant pentru a-l ademeni pe teroristul Al-Saleem, facandu-l sa creada ca una dintre organizatiile rivale a devenit la fel de eficienta ca si propria lui grupare. Dar planurile agentului sunt incurcate de manevrele propriului sef, Ed Hoffman. Pana la urma, supravietuirea lui Ferris depinde de singurul om in care stie ca poate avea incredere: el insusi.

  • Filmul ruleaza in Romania incepand cu 28 noiembrie 2008.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus