Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cadou de Craciun: Ciocolata organica personalizata

Cadou de Craciun: Ciocolata organica personalizata

Pentru a pepara singura ciocolata organica, ai nevoie de unt de cacao si pudra de cacao organica – pe care le gasesti in magazinele cu produse organice/ bio. Ingrediente optionale sunt mierea organica si pudra de vanilie organica, pe care le poti folosi in functie de ce aroma vrei sa aiba ciocolata. Citeste AICI 3 retete simple pentru ciocolata organica.

Iata ce trebuie sa faci mai departe pentru a transforma ciocolata simpla in ciocolata cu surprize:

1. Pune cateva picaturi de ciocolata lichida in forme de plastic si lasa spatiu pentru umplutura. Aceste forme pot fi capace de plastic sau alte ambalaje ale unor obiecte mici, in diferite modele. Daca formele sunt prea mici, poti sa folosesti o pensula subtire pentru a unge partea de jos si peretii formei. Nu uita sa lasi putina ciocolata pentru mai tarziu, cand vei pune al doilea strat de ciocolata, ca sa „invelesti” surpriza. Acopera formele si lasa-le 5 minute la frigider.

  • ATENTIE! Cand pui untul de cacao la topit (intr-un vas, deasupra unei cratite cu apa clocotita), ai grija ca ciocolata nu devina prea lichida. Nu trebuie sa astepti pana cand se topeste toata cantitatea, dar fii atenta sa nu picuri apa in continut si nici sa n-o acoperi, pentru ca se va condensa.

2. In ceea ce priveste umplutura, poti sa optezi pentru diverse ingrediente-surpriza. Ai la alegere: scortisoara, menta, fructe confiate, nuca, alune, migdale, fistic, afine, nuca de cocos si lista poate continua dupa gustul fiecaruia. Dupa ce ai scos formele din frigider, adauga umplutura, apoi acoper-o cu un strat subtire din ciocolata ramasa (daca s-a racit intre timp, topeste-o din nou pe abur).

3. Rastoarna formele cu susul in jos – ciocolata ar trebui sa se desprinda usor. Cele mai „incapatanate” bucatele vor iesi din forma daca le dai un bobarnac. Incearca sa nu le iei cu mana, pentru ca vor ramane imprimate cu urmele degetelor. Pastreaza-le intr-un loc uscat si racoros, dar nu in frigider, pentru ca vor capata un aspect umed si albicios.


Lasă un răspuns

Sus