Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Acțiune și aventură în Dubai (alergare pe malul mării și yoga)

Acțiune și aventură în Dubai (alergare pe malul mării și yoga)

Indiferent dacă ești un dependent de adrenalină autentic, dacă ești în căutarea unei aventuri sau pur și simplu vrei să te bucuri de natură, Dubai – cu cerul său fără nori și deșertul nesfârșit, alături de munții săi stâncoși, plajele cu nisip și marea caldă – este locul de joacă perfect pentru tine. 

Piste de alergare

Piste de alergare pe malul mării, trasee atmosferice prin deșert și o mulțime de cluburi de atletism – Dubai iubește alergatul. Există numeroase locații din care poți alege: de la peisajul urban din Dubai Marina până la verdele vegetației din Safa Park, sau până la traseele care se desfășoară în paralel cu Jumeirah Beach Road.

  • Faleza de la Jumeirah Corniche, de-a lungul Jumeirah Beach Road, se întinde pe 14 km, de la Burj Al Arab până la noul Dubai Water Canal. Popular printre alergători de toate felurile – de la amatori la pasionați – dar îndrăgit și de familii, traseul include și unele dintre cele mai frumoase priveliști ale orașului.
  • Printre traseele mai neobișnuite din Dubai se numără și cei 5 km de pe Palm Jumeirah Boardwalk, care se întind până la întâlnirea cu Golful Persic.
  • Faleza de 4,5 km de la Dubai Marina oferă un fundal pitoresc pentru antrenament, cu zgârie-norii strălucitori de o parte și cu apele portului de cealaltă.
  • Există numeroase locuri surprinzător de verzi în Dubai, perfecte pentru un antrenament de dimineață, prânz sau seară. Preferatul nostru este Safa Park, localizat central, între Burj Khalifa și Jumeirah Beach, cu o porțiune de 3,5 km care se întinde de-a lungul Dubai Water Canal, care e accesibilă non-stop. În celălalt capăt al orașului se află Dubai Creek Park, cu zgârie-norii orașului în fundal, dar și Mushrif Park, cu ale sale dealuri, sau Zabeel Park; merită încercate și acestea.

Yoga

Dubai e un loc multi-dimensional, iar asta se reflectă în numărul mare de locuri unde poți practica yoga, care se adaugă atmosferei meditative a orașului. Din fericire, Dubai are o mulțime de cluburi de yoga, studiouri sau instructori privați, peste tot în oraș.

  • Aflat în inima grădinilor și apelor liniștite de la Madinat Jumeirah, Full Moon Yoga de la Talise Spa este locul perfect unde să experimentezi cu adevărat pacea interioară. Unind trupul, mintea și spiritul printr-o sesiune revigorantă de yoga pe plajă, sunetul blând al valurilor, completat de muzica clasică liniștitoare, îți vor îmbogăți experiența, în timp ce un guru specializat te va ghida pe drumul către autodescoperire.
  • Un nou centru de Underwater Yoga a fost deschisă la Dubai Aquarium & Underwater Zoo, oferind patru sesiuni în interiorul „tunelului”.
  • Experimentează yoga ca niciodată până acum la Lost Chambers Aquarium’s Hatha Yoga, un curs pentru toate nivelurile, care urmărește întărirea musculaturii, îmbunătățirea flexibilității și a echilibrului, care te va revigora, într-un decor unic, acvatic.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns