Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Ce poți face într-un city break la Barcelona de Valentine’s Day

Ce poți face într-un city break la Barcelona de Valentine’s Day

Barcelona e întotdeauna o idee bună pentru că e unul dintre orașele care îți oferă toate experiențele de vacanță într-un singur loc. Într-un city break la Barcelona poți vizita obiective turistice moderne sau districte care îți lasă impresia de cetate medievală, ca e El Born, poți să te oprești în unele dintre cele mai interesante galerii și muzee de artă, să te plimbi pe malul mării sau să te distrezi până la răsărit în cele mai interesante cluburi de noapte.

Un city break la Barcelona e o idee și mai bună de Ziua Îndrăgostiților, de Dragobete sau oricând vrei să pleci într-o mini vacanță romantică alături de perechea ta. Poate că nu sărbătoriți doar o dată pe an, dar în februarie aveți șansa să vă rezervați bilete de avion spre Barcelona la un preț mai accesibil decât în plin sezon turistic. În plus, dacă zbori spre Barcelona în februarie, eviți aglomerația.

Spre deosebire de majoritatea orașelor din Europa centrală sau de est, Barcelona e un oraș în care se simte influența Mării Mediterane chiar și iarna, astfel că temperaturile sunt între 5 și 15 grade Celsius chiar și în luna februarie. Asta înseamnă că puteți să vă plimbați nestingheriți prin Parcul Guell sau pe plajă fără să vă înghețe mâinile de frig.

Cele mai romantice priveliști din Barcelona

Dacă vreți să fiți deasupra tuturor și să vă bucurați de o priveliște panoramică deasupra orașului, dar nu vreți să urcați neapărat pe Montjuic, atunci vă puteți opri la Torre de Collserola, cea mai înaltă clădire din oraș, care atinge o înălțime de 288 m. Partea și mai bună e că aveți o punte de observație cu priveliști deasupra orașului în orice punct al său.

Un al doilea loc unde ați putea merge spre apus sau unde ați putea prinde răsăritul e pe malul mării. Dacă alegi un city break la Barcelona, ai cel puțin un avantaj în plus față de Madrid, și anume marea și plaja care în orice anotimp contribuie simțitor de mult la un scenariu romantic, parcă rupt din filme. Iar dacă zbori spre Barcelona în februarie, puteți să vă plimbați mână-n mână fără ochii curioși ale zecilor de turiști.

Frica de înălțime e o problemă pentru mulți dintre noi. Dar dacă nu te afli în această categorie sau dacă vrei să îți iei inima în dinți și să treci peste frică, unul dintre cele mai frumoase locuri din Barcelona unde poți merge alături de perechea ta e în Parcul de distracții de pe Muntele Tibidabo, unde s-a deschis recent o Roată gigant, de unde ai o priveliște superbă deasupra orașului. O să te simți mai aproape de cer decât de pământ. Ca să ajungeți în parcul de distracție trebuie să luați tramvaiul din centrul orașului până la jumătatea drumului (Tramvia Bleu), iar de acolo un al doilea mijloc de transport. Sau puteți merge pe jos. Cu siguranță câteva ore petrecute în Parcul de distracții fac parte dintr-o cu totul altă experiență de vacanță romantică decât ți-ai imaginat, dar nu trebuie să faci doar lucruri obișnuite într-un city break.

Spre seară ați putea merge spre Montjuic, ca să admirați jocul de lumini al Fântânilor magice care se sincronizează perfect cu muzica. Cu toții am văzut filmulețe din Las Vegas cu fântânile din fața cazinourilor. Dar și Fântânile magice din Barcelona o să îți ofere un spectacol de neuitat, într-un joc impecabil de lumini, muzică și mișcare. Tot în Montjuic puteți să faceți o plimbare până la Castelul Montjuic, o fostă fortăreață militară de unde puteți admira orașul. Dacă vă prinde apusul acolo, priveliștea e cu mult mai romantică. Dacă o minivacanță de weekend în Barcelona ți se pare tot mai atrăgătoare poți să îți rezervi deja bilete de avion și să cauți o cameră de hotel cu room-service. Doar plecați într-un sejur romantic și cu siguranță nu o să vreți să stați la hostel.

În orice punct al Barcelonei te-ai afla, nu ai cum să nu observi Sagrada Familia. Chiar dacă biserica e în renovări de mai mult timp și va continua să fie pentru câțiva ani buni de acum încolo, asta nu înseamnă că nu ar trebui să te oprești în fața minunăției arhitecturale marca Gaudi, fie doar și pentru câteva minute. Dacă nu ai o problemă cu înălțimile și spațiile înguste, poți urca alături de perechea ta în turnul bisericii, de unde se vede orașul.

Dacă ajungi într-un sejur în Barcelona nu ai cum să ratezi Parcul Guell, un loc de vis, viu colorat cum nu ai să mai vezi nicăieri altundeva. Parcul Guell stă tot sub semnul de geniu al lui Gaudi și a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind ridicat în urmă cu mai bine de 100 de ani, dar culorile intense ale ceramicii și sticlei, cunoscute drept mozaicuri trencadis s-au păstrat incredibil chiar dacă a trecut un secol. După ce ați străbătut potecile parcului, puteți să vă bucrați de priveliștea panoramică deasupra Barcelonei din punctul cel mai înalt al Parcului, unde ar fi trebuit să fie construită capela proiectată de Gaudi. Locul e marcat astăzi de cruci din piatră. Parcul e deschis zilnic, iar intrarea e liberă. Trebuie să plătești intrarea doar dacă vrei să vizitezi Muzeul Gaudi.

El Born, cel mai boem district din Barcelona

Dacă amândoi sunteți fascinați de istoria și arhitectura clădirilor, nu trebuie să faceți un tur doar al locurilor care au fost schimbate sau influențate de arhitectura Gaudi, ci ar trebui să mergeți într-o plimbare și în Districtul Bron, unul dintre cele mai vechi cartiere din Barcelona, care are o magie aparte, și pare desprins dintr-o lume care a rămas pierdută în timp, cu câteva sute de ani în urmă. În centrul districtului puteți vizita biserica Santa Maria del Mar construită în secolul 14, urmând ca de acolo să vă plimbați pe străzile înguste în căutarea celor mai interesante localuri. Born e o zonă cool și tinerească, unii i-ar spune chiar boemă datorită străzilor din piatră cubică și clădirilor care par să fie parte dintr-o cetate medievală. Districtul Born e la 10 minute distanță de centrul orașului și la 10 minute distanță de plajă. Așa că după ce ați văzut răsăritul sau apusul pe malul mării puteți da o tură în El Born sau Orașul vechi, așa cum mai e numit de localnici.

Dacă vă rezervați bilete de avion spre Barcelona primăvara sau vara, dar și la sfârșitul lunii februarie puteți să faceți o plimbare și prin Parc de la Ciutadella, din districtul Born, cel mai mare parc din Barcelona, unde puteți să vă relaxați pentru o oră sau două într-o frumoasă grădină englezească. Dacă vă place pictura, puteți trece și pe la Muzeul Picasso. E bine să știi că multe dintre muzeele de stat din Barcelona au intrarea liberă după-masa, în zilele de duminică. Muzeul Picasso e unul dintre ele, așa că nu trebuie să plătești intrarea dacă ajungi după ora 15:00.

De Valentine’s Day în city break la Barcelona

La fel ca oriunde altundeva în lume, Ziua Îndrăgostiților crește vertiginos numărul felicitărilor vândute, precum și volumul comenzilor de bomboane de ciocolată și flori. Dacă plecați într-un city break în Barcelona de Valentine’s Day și vreți să ieșiți în oraș, poate chiar să luați cina la lumina lumânărilor, ar fi bine să vă rezervați masa cu ceva timp înainte, pentru că orașul s-ar putea să fie destul de aglomerat. În cazul în care ajungeți doar de Dragobete, s-ar putea să fiți singurele persoane din restaurant aflate la o întâlnire romantică.

Chiar dacă în Barcelona e oficial iarnă, temperaturile nu sunt atât de scăzute, așa că ați putea să mergeți într-o croazieră romantică. Varianta cu totul inedită ar fi să închiriați o barcă și să explorați pentru câteva ore coasta și orașele din apropiere. Poate chiar să luați cina la bord cu șampanie și tapas.

Și dacă tot veni vorba despre mâncare, se știe că dragostea trece prin stomac, așa că ar fi bine să te gândești dinainte ce ți-ar plăcea să mănânci în Barcelona. Dacă preferi fructele de mare, peștele sau paella, cele mai bune restaurante le găsești în Portul Vell. Pentru celelalte specialități, puteți rămâne în centrul orașului. Și dacă tot e Ziua îndrăgostiților, ați putea împărți un desert. Iar dacă îți place ciocolata, ați putea să treceți și pe la Muzeul Ciocolatei din Barcelona, ca să afli istoria ciocolatei și cum se prepară și dacă va mai exista ciocolată peste câțiva zeci de ani. Și desigur, chiar dacă mergi la muzeu, poți degusta, la final, mai multe sortimente de ciocolată.

Nu știu cât de stresate sunt sau vor fi următoare săptămâni pentru voi și cât de mult vreți să vă relaxați atunci când plecați într-o vacanță romantică, dar centrele spa și de relaxare sunt o idee bună în orice vacanță. Cu siguranță veți pluti preț de câteva ore și kilometrii făcuți pe jos vor fi mai ușor de parcurs. Așa că ați putea să vă rezervați o oră la spa dimineața devreme, după ce ați luat un mic dejun lejer.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face într-un city break la Barcelona, dar poți să îți lași imaginația să creeze scenarii noi pentru o vacanță alături de perechea ta. Orașul catalan o să vă surprindă la fiecare pas, iar vibrația lui cosmopolită și fețele prietenoase ale localnicilor o să vă transforme sejurul într-un mini-concediu de vis ca să rezistați până la vacanța de vară.

Foto: Shutterstock.com

Articol realizat împreună cu Paravion

Comments

comments

Lasă un răspuns