Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Românii și-au ales destinația favorită în 2017

Românii și-au ales destinația favorită în 2017

Primăvara este sezonul de vârf pentru city break-uri iar, odată cu apropierea verii, aprilie este luna în care cele mai multe persoane încep să planifice în mod obișnuit vacanța de vară.

Momondo a făcut un studiu la nivel global despre preferințele turiștilor, chestionând 23.149 de persoane din 23 de țări diferite despre obiceiurile lor de călătorie. Analizând segmentul românesc, specialiștii au concluzionat că Londra rămâne cea mai căutată destinație printre români, iar Marrakech a înregistrat o creștere de 346% în căutările efectuate anul acesta comparativ cu 2016.

Aproximativ 1000 de români au făcut parte din studiu. Concluziile au fost: 

  • Partenerul de viață este companionul de călătorie preferat pentru 73% dintre români
  • 27% dintre români preferă să cheltuie banii pe călătorii
  • 62% preferă să se cazeze la hotel pe durata vacanței
  • Prețul este factorul determinant pentru mai mult de jumătate dintre români atunci când vine vorba de rezervarea zborului (50%) și de alegerea hotelului (54%)
  • Durata medie de vacanță este de 3 zile
  • Hotelurile din țară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire
  • 52% dintre români postează fotografii din vacanță în social media
  • Pentru români, cazarea este partea la care majoritatea preferă să facă economii atunci când vine vorba de vacanță (42%), în timp ce mai puțini sunt dispuși să economisească bani la vizite turistice și excursii (26%);

 

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Comments

comments

Lasă un răspuns