Esti aici

Am plecat, pa!

În general e plăcut să fii luat prin surprindere de destinație, dar e bine și să știi câte ceva despre aceasta înainte să te urci în avion, mai ales dacă mergeți într-un loc exotic. A te informa puțin despre țară și cultura sa este o chestiune de respect vizavi de gazde. Așadar, cel mai târziu când v-ați instalat confortabil în scaunele avionului, răsfoiți un ghid al țării.

Cu mult înainte de asta ar trebui să vă puneți la curent cu condițiile de intrare în țară: vize, eventuale vaccinuri, reguli la vamă etc. Iar dacă încă nici nu v-ați decis încotro, rezervați-vă câteva zile bune de navigat pe net. Ca să vă facen viața mai ușoară vă recomandăm noi niște site-uri: visitmaldives.com, mauritius.net, la-reunion-tourisme.com, tahititourism.com, visitcyprus.org.cy.

Alte sfaturi practice:

Nu mergeți pe oferte last minute. Informați-vă din timp despre destinație, pentru a avea timp să faceți rost de hârtiile necesare, de vize etc. Gândiți-vă și la țările în care poate face escală avionul.

Pentru țările care nu sunt în EU aveți nevoie, de regulă, de pașaport valabil încă cel puțin șase luni. Eliberarea unui pașaport durează vreo două săptămâni minimum. Există și pașaportul cu taxă de urgență, dar nu este valabil decât un an și nu este valabil în toate țările.

Atenție la vaccinurile care se recomandă a fi făcute dacă vizitați țări exotice și programați-vă din timp la medicul de familie pentru efectuarea lor.

Gândiți-vă la o asigurare medicală, în caz de Doamne ferește…

Stabiliți cine rămâne să aibă grijă de animalele de casă și să ude florile; întrebați-o pe vecina, dar nu abia cu o zi înainte.

Ce să pui în bagajul de mână, nu în cală:

– toate actele și banii

– medicamentele

– survival kit: periuță de dinți, deodorant, un set de lenjerie (în caz că ți se pierde valiza)

– brichetă (nu se acceptă la cală).

Ce să NU pui în bagajul de mână:

– trusă de manichiură, briceag, obiecte ascuțite sau tăioase.

La ce să te mai gândești:

– farmacia de urgență (analgezice, antidiareice, soluție dezinfectantă, antialergice)

– cremă de soare cu FPS mare

– ochelari de rezervă

– numere de telefon importante

– lasă unor prieteni adresa la care să fiți de găsit chiar și în zilele noastre digitale, luați niște bani cash în moneda națională (eventual dolari), pentru orice eventualitate.

Comments

comments

Leave a Reply