Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > California Dreaming

California Dreaming

Povestea este simpla in aparenta: in 1999, in timpul razboiului din Kosovo, intr-o localitate romaneasca, un sef de gara – si, in acelasi timp, baron local – opreste un tren NATO cu echipament militar pazit de soldati americani.

Trenul traversa Romania fara acte de transport, avand doar aprobarea verbala a guvernului roman. Sosirea americanilor ii scoate din amorteala pe locuitorii micii localitati, care tin sa le dovedeasca musafirilor americani proverbiala ospitalitate romaneasca.

Dincolo de firul narativ, filmul „California dreaming” este o analiza pertinenta a lumii actuale si aduce in prim plan subiecte precum globalizarea, birocratia, imaginea americanilor in Europa, oportunismul si slugarnicia de care dau dovada deseori romanii in fata strainilor.

In timpul filmarilor, Armand Assante a devenit fan Cristi Nemescu: „Sunt fascinat de modul in care stie sa spuna o poveste in imagini. Este un regizor cu un simt deosebit al lumii in care traieste. Cred foarte mult in el si in potentialul acestui film”.

Filmul a fost selectionat pentru sectiunea Un certain regard, in cadrul Festivalului de film de la Cannes. In 2006, un alt film de-al regizorului roman a fost selectionat pentru Semaine de la critique, sectiune paralela cu festivalul de film.

Regizorul Cristi Nemescu a murit anul trecut, la 27 de ani, intr-un accident rutier, la numai cateva ore dupa ce finalizase montajul pentru trailerul filmului „California Dreaming”, care este primul sau lungmetraj.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus