Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Cand incepe varsta de mijloc

Cand incepe varsta de mijloc

 

Varsta de mijloc este considerat momentul care urmeaza perioadei de varf din punct de vedere biologic si intelectual al omului. Practic este inceputul declinului, poetic este a doua tinerete. Realitatea arata ca mecanismele biologice isi consuma cea mai mare parte din resurse, iar conservarea energiei si intretinerea vietii implica degradare biologica. Asta ar fi partea teoretica a povesti. Realitatea arata ca omul are nebanuite resurse, si ca poate sa fie la fel de viu si proaspat ca la 30 si la 50 de ani.

Este nevoie de o alimentatie sanatoasa, miscare si intretinerea tonusului psihic si intelectual pentru activitate. Nu uita ca functia este cea care intretine organul.  Si pentru ca omul are resurse nebanuite, asa cum spuneam, exista un cumul de factori care indica ca varsta de mijloc incepe undeva dupa 50 de ani, mai exact la 53 de ani.

Concluziile unui sondaj, asa arata. Conform sondajului in care au fost implicate 2000 de femei, comandat de Benenden Health, cresterea sperantei de viata si stilul de viata sanatos au insemnat ca o persoana obisnuita nu se mai asteapta sa ajunga la varsta mijlocie inainte de 50 de ani.

Acestea au marturisit, de asemenea, ca au observat tot mai putin diferentele de varsta intre grupele de varsta in zilele noastre; social media si viata condusa on-line din ce in ce mai mult au contribuit la estomparea diviziunii dintre tineri si batrani si la pierderea semnificatiei varstei.

53% dintre cei chestionati au spus ca nici macar nu mai cred ca exista varsta mijlocie. Aproape 75% au spus ca au observat o divizare tot mai vaga intre grupele de varsta decat in trecut, o mai buna ingrijire a sanatatii fiind numit principalul motiv.

Un procent masiv de 84% de subiecti considera ca daca se gandesc la ei ca fiind batrani, acesti vor incepe in mod natural sa se simta batrani.

 

Comments

comments

Leave a Reply