Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > 5 cărți de citit în luna iulie 2018

5 cărți de citit în luna iulie 2018

În luna iulie ieșim la plimbare în parc, mergem la picnic, călătorim cu trenul sau cu avionul și ne relaxăm pe plajă sau la o terasă cochetă. În fiecare dintre aceste situații ai nevoie de o carte, iar astăzi îți vom prezenta 5 sugestii de cărți proaspăt lansate la editurile românești.

Bărbatul care aduce fericirea, Cătălin Dorian Florescu (editura Humanitas, 39 lei)

Trei generații și două povești împletite într-un fir care pendulează peste Atlantic, între East River și Dunăre, între Sulina și Coney Island, între Broadway și o leprozerie dobrogeană. Pe fundal se profilează, în secvențe memorabile, freamătul Americii de început de secol XX, peisajul sălbatic al Deltei, tragedia Turnurilor Gemene și crâmpeie din România de ieri și de azi. Vocile cărora Cătălin Dorian Florescu le dă glas – Ray, artist de vodevil de pe Coasta de Est, și Elena, crescută în orfelinate și familii adoptive, lucrătoare într-o fabrică de textile – continuă să rezoneze în mințile și inimile cititorilor și după deznodământul magistral.

Intrați în El Encanto, Susana Lopez Rubio (editura RAO, 49,9 lei)

Romanul prezintă povestea de dragoste dintre Patricio, un tânăr venit în Havana din Asturias, o provincie a Spaniei măcinată de conflictele Războiului Civil, și Gloria, soţia celui mai puternic mafiot din Cuba, cu care a fost silită să se căsătorească pe când era adolescentă. O iubire interzisă, pe care totuși cei doi o trăiesc cu patimă, fascinaţi unul de celălalt.

Un cal într-o mare de lebede, Raluca Nagy (editura Nemira, 20,9 lei)

Rosalyn are 24 de ani și este studentă la Londra. Cu un corp invadat de o boală ciudată, cu o poveste amoroasă complicată și o familie disfuncțională, la capătul puterilor, ea decide să plece cu o bursă de un an la Tokio, pentru a studia limba japoneză. Întâlnirea șocantă cu o cultură impresionantă va funcționa ca o oglindă necruțătoare, care o va ajuta să se desprindă de trecut și să se vindece.

Ritualuri zilnice ale oamenilor de geniu, Mason Currey (editura Litera, 29,9 lei)

Câțiva dintre marii artiști – scriitori, pictori, filosofi, savanți, matematicieni sau compozitori – cu cele mai originale strategii pentru a-și stimula energia creatoare. Descoperă secretele marilor genii ale omenirii! Poate că te vor inspira să îți găsești și tu timp pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, Dr. Laura Ene (editura ALL, 23,92 lei)

Acest ghid practic de bună purtare cu propriul corp (și cu emoțiile tale) te va ajuta nu numai să faci pace cu cântarul, ci şi să te eliberezi definitiv de foame și de frustrare. În plus, vei descoperi cum să îți satisfaci toate poftele, într-un mod inteligent și sănătos.

Lectură plăcută!

 

Citește și: 5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală

 

 

Sursă foto: Pinterest

Comments

comments

Leave a Reply