Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Cartea "Se numea Sarah" – in lectura Maiei Morgenstern!

Cartea "Se numea Sarah" – in lectura Maiei Morgenstern!

Joi, 17 februarie 2011, incepand cu ora 18.30, la libraria Humanitas Kretzulescu, editura Litera va aduce in atentie cartea „Se numea Sarah”, de Tatiana de Rosnay, in lectura indragitei actrite Maia Morgenstern.

  • In calitate de vorbitor, ne va fi alaturi scriitorul Bedros Horasangian.
  • Irina Ilie, redactorul coordonator al seriei de LITERAtura, va fi gazda evenimentului.
  • Seara de lectura se va incheia cu o sesiune de autografe.

Prezentarea cartii:

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiţa evreica in varsta de zece ani, este arestata in toiul noptii, impreuna cu parintii ei, de politia franceza, dar nu inainte de a-si incuia fratele in ascunzatoarea lor secreta, convinsa fiind ca se va intoarce dupa numai cateva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalista americana, stabilita de multi ani la Paris si maritata cu un francez, trebuie sa scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorarii a saizeci de ani de la acest eveniment de trista amintire in istoria Frantei. In timpul investigaţiei sale, Julia descopera intamplator o serie de secrete de familie adanc ingropate, care o leaga de Sarah, si simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe masura ce se adanceste in trecutul ei, lucrurile pe care le afla o tulbura si o fac sa-si puna intrebari cu privire la propria existenţa.

  • „Se numea Sarah” este povestea induiosatoare a doua familii unite de un secret teribil, dar si o tulburatoare pagina de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franta aflata sub ocupatie si rupe tacerea care inconjoara un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.
  • Tatiana de Rosnay a fost cel mai bine vandut autor francez din Europa in 2010, iar cartea ei publicata in 36 de tari si vanduta in peste 3 milioane de exemplare.

Comments

comments

Lasă un răspuns