Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > 5 cărți de citit în luna august 2018

5 cărți de citit în luna august 2018

Intrăm în ultima lună de vară, deci trebuie să profităm cât mai mult de ieșirile în aer liber! Geanta ta trebuie să conțină în aceste situații, pe lângă apă sau ceai (pentru hidratare) și loțiune cu SPF (pentru a te proteja de efectele nocive ale soarelui), o carte din care poți citi pe iarbă, pe o bancă din parc sau la o terasă, în timp ce îți aștepți prietena.

Iată 5 sugestii de cărți proaspăt lansate la editurile românești.

Fetele de la țară, Edna O’Brien (editura Nemira, 53,99 lei)

Interzisă în Irlanda imediat după apariție pentru felul în care abordează subiecte-tabu legate de sexualitate și societate, trilogia Fetele de la țară pune sub lupă vieți de femei, de la zilele vesele din tinerețe la atmosfera rece de la maturitate, de la speranță la disperare. Edna O’Brien priveste în profunzimea lucrurilor cu franchețe, cu brutalitate, cu lirism, creând o saga dureroasă, dar nu lipsită de umor.

Paula, Isabel Allende (editura Humanitas, 39 lei)

Scriitoarea a avut o fiică, pe nume Paula, care a murit în 1992 de porfirie, după un an petrecut în comă pe patul de spital. Veghindu-şi fiica, Allende a pus pe hârtie tot ceea ce ar fi vrut să-i spuna Paulei când aceasta nu o mai putea asculta. Aceasta este povestea romanului cutremurător scris de Allende-mama la căpătâiul fiicei sale. Cartea devine astfel portretul emoţionant al unei femei sensibile şi puternice, care îşi sublimează suferinţa şi iubirea prin forţa magică a ficţiunii.

Chipul dur al despărțirii, Michael Connelly (editura RAO, 46,99 lei)

Harry Bosch este detectiv particular în California. Nu-și face reclamă, nu are un birou și este foarte pretenţios atunci când își alege clienţii – își permite, deoarece are în spate o carieră de 30 de ani ca detectiv al poliţiei din Los Angeles. Acceptă, însă, o întâlnire cu unul dintre cei mai influenţi miliardari din sudul Californiei, un bărbat în vârstă, măcinat de un singur regret – marea lui iubire din tinereţe și soarta copilului născut din acea relaţie. Legăturile cu propria viaţă încep să iasă la iveală pentru Harry Bosch, care nu mai are liniște până când descoperă adevărul.

Marina, Carlos Ruiz Zafón (editura Poliron, 29,95 lei)

În Barcelona de la sfîrşitul anilor ’70 se naşte prietenia stranie dintre Oscar Drai, un adolescent pasionat de mister şi aventură, şi tînăra Marina, care locuieşte cu tatăl său, pictorul Germán, într-un mic castel enigmatic. Din cîte află Oscar, cei doi ascund secrete de familie dintre cele mai întunecate, în care se amestecă imaginea unei fabrici de proteze ortopedice, cadavre readuse la viaţă, monştri şi poveşti de dragoste neobişnuite.

Vremea schimbării, Robert Silverberg (editura Paladin, 34 lei)

Cât de puternice îți pot fi convingerile, dacă nu sunt puse la încercare de ispită? Puritanii care au colonizat cu sute de ani în urmă planeta Borthan au decretat că doar umilința le poate salva credința. Destăinuirea gândurilor și a sentimentelor personale reprezintă o crimă, iar cuvinte ca eu și mine sunt considerate indecente și interzise în orice exprimare. Dar prințul Kinnall Darival pune la îndoială strictețea acestui legământ și-i încalcă poruncile când se îndrăgostește de Halum, sora lui liant.

Lectură plăcută!

 

Citește și: Ghid pentru lectura în familie

 

 

Sursă foto: rawpixel @Unsplash

Comments

comments

Leave a Reply