Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > 5 cărți de citit în luna noiembrie 2018

5 cărți de citit în luna noiembrie 2018

recomandari de lectura

Am intrat deja în a treia lună de toamnă, iar vremea răcoroasă ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă, cu o cană de ceai sau de ciocolată caldă în mână, savurând o carte de calitate.

O zi de decembrie, Josie Silver (editura Nemira, 31,99 lei)

Laurie e convinsă ca dragostea la prima vedere e un mit. Dar, într-o zi de decembrie, printr-o ninsoare puternică, zărește din autobuz un bărbăt și știe imediat că l-a găsit pe EL. Convinsă că îi e sortit să-l revadă, își petrece un an de zile căutându-l prin toate cafenelele din Londra. Nu îl găsește; în schimb, îl reîntâlnește la o petrecere de Crăciun, când cea mai bună prietenă i-l prezintă ca pe noul ei iubit.

Prietenie dispărută, Claire Messud (editura RAO, 35,98 lei)

„Prietenie dispărută” este o analiză complexă a poveștilor pe care ni le spunem despre tinerețe și prietenie, dar și despre experimentele cu care ne confruntăm, despre lumea imaginară a copilăriei și realitatea dureroasă a vieții de adult – rezultatul este un portret fidel și strălucitor conceput al adolescenței feminine.

Capcana narcisismului, Reinhard Haller (editura Trei, 35,1 lei)

Cum îi recunoaștem pe narcisici, cum le aflăm motivațiile și, mai ales, cum putem să ne ferim de ei? Veți afla din această carte tot ce trebuie să faceți pentru a conviețui într-un mod sănătos cu narcisicii, inclusiv cele 10 reguli de abordare – de la oglindire și stabilirea de limite la eliberarea de sub aura lor și lauda rezervată.

Corabia zeiței Ishtar, Abraham Merritt (editura Paladin, 34 lei)

O relicvă misterioasă – o corabie miniaturală care emană o luminescență stranie – cade în mâinile unui arheolog amator. Curios să-i afle povestea, bărbatul va călători între lumea prezentului și realitatea corabiei, un spațiu încremenit într-un timp îndepărtat, guvernat cândva de zei capricioși. Descoperind iubirea și legând prietenii nebănuite, el decide să rămână în universul acela mistic. Însă zeii au alte planuri.

Ollie și renul lui Moș Crăciun, Nicola Killen (34 lei)

O poveste încântătoare despre noaptea magică de Ajun… Când un clinchet cristalin o trezește din somn, Ollie, o fetiță de-o șchioapă, descoperă că sunetul melodios vine de la hamul tivit cu clopoței de argint al unui ren fermecat. Cei doi se împrietenesc și, înainte ca Moșul să apuce să împartă darurile, pornesc în zbor peste mări sclipind în lumina lunii și țări acoperite de o pătură pufoasă de zăpadă, într-o aventură fantastică, pe care n-o vor uita niciodată.

Lectură plăcută!

Citește și: De ce e important să le citim copiilor

 

 

Sursă foto: Unsplash @dearseymour

Comments

comments

Leave a Reply