Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > 5 recomandări de lectură pentru Halloween

5 recomandări de lectură pentru Halloween

carti halloween

Deși Halloween este o sărbătoare americană, ea a fost adoptată și la noi de câțiva ani. Poate că trick or treat, colindul pentru dulciuri, nu este un obicei care a ajuns și aici, însă cui nu îi plac petrecerile tematice, serile de film și lectura?

Pentru a te ajuta să intri în starea de Halloween, ți-am pregătit o listă de recomandări de lectură perfecte pentru această perioadă.

Coșmarul, John Saul (editura RAO, 24 lei)

Când vrei să îți vinzi casa, nu știi cine îți poate intra pe ușă. Sau ce urmărește. Sau pe cine. Coșmarul oricărui părinte devine realitate pentru Kara Marshall când fiica sa, Lindsay, dispare din dormitorul ei în timpul nopții. Poliția bănuiește că este vorba doar despre o adolescentă care a fugit de acasă, frustrată că este nevoită să-și părăsească orașul, prietenii și școala, odată cu mutarea în alt oraș. Pe măsură ce tot mai multe persoane încep să dispară, bănuielile Karei se transformă într-o teribilă certitudine: cineva stă la pândă, face planuri diabolice și așteaptă momentul potrivit pentru o altă vizită fatală, transformând viața celorlalți într-un adevărat coșmar.

Orașul infernului, Edward Lee (editura Vremea, 25 lei)

Infernul este un oraș. Uitați de vechea imagine a prăpastiei de flacări despre care ați citit. De-a lungul mileniilor, Infernul a evoluat, transformându-se într-o metropolă aglomerată, cu zgârie-nori întunecați, cu străzi înțesate de lume, cu răul sistematizat, cu atrocitatea ca mod de viață. Cassie crede că știe totul despre infern. Dar, când sora ei geamănă se sinucide, descoperă că poate să se ducă în adevăratul infern.

IT, Stephen King (editura Nemira, 56,24 lei)

Derry, din Maine, este un orășel de provincie înspăimântător de familiar oricui, numai că aici chiar se petrec lucruri cu adevărat înspăimântătoare. Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu aceste lucruri. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-si respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urmă: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului.

Cărăbușul de aur și alte povestiri, Edgar Allan Poe (editura Polirom, 15,95 lei)

Volumul aduce la un loc câteva dintre capodoperele narative ale lui Edgar Allan Poe. Fie că eroul este frământat de o enigmă a cărei rezolvare va elucida misterul unei crime, fie că protagonistul e ținut cu sufletul la gură, pus să rezolve mesaje încifrate și încâlceli entomologice ca să afle taina unei comori, povestirile scriitorului american au de fapt în comun atenția pe care o acordă cititorului.

Mitul Cthulhu, H.P. Lovecraft (editura Dinasty Books, 89 lei)

După Chemarea lui Cthulhu, Lovecraft a scris o serie de mai multe povestiri interdependente care conțin nucleul central al mitologiei ce mai târziu a devenit cunoscută ca Mitologia Cthulhu. În aceste povestiri, el descrie diferite ritualuri, care au supraviețuit pe pământ de pe vremea domniei primordiale a Străbunilor și s-au păstrat, în vremuri mai recente, în grimoare ezoterice precum Necronomicon.

Lectură plăcută!

 

Citește și: 8 lucruri interesante despre Halloween

 

 

Sursă foto: Unsplash @abednego_ago

Comments

comments

Leave a Reply