Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > 5 recomandări de lectură pentru serile de iarnă

5 recomandări de lectură pentru serile de iarnă

recomandari de lectura

Serile reci de iarnă te conving să petreci mai mult timp acasă, iar o lectură bună este activitatea ideală în această perioadă.

Iată 5 recomandări de cărți pe care nu vei putea să le lași din mână:

Prietena mea genială, Elena Ferrante (35 lei, editura Pandora M)

O capodoperă modernă a uneia dintre scriitoarele italiene cele mai apreciate, „Prietena mea genială” este o poveste complexă și emoționanță despre două prietene, Elena și Lila. Acțiunea romanului este plasată în anii 1950, în mahalalele unui Napoli cenușiu. Cele două cresc împreună pe străzile pe care se duc războaiele între bande rivale și învață să aibă încredere deplină una în cealaltă. Prietenia lor rămâne profundă, în ciuda drumurilor diferite pe care le va purta destinul.

Când înflorește liliacul, Martha Hall Kelly (39 lei, editura Litera)

Newyorkeza Caroline Ferriday este ocupată până peste cap cu postul de la consulatul francez și cu o nouă iubire la orizont. Dar lumea ei se schimbă dramatic atunci când armata lui Hitler invadează Polonia în septembrie 1939, vizând cucerirea Franței.

Peste ocean, Kasia Kuzmerick, o adolescentă poloneză, simte cum viața lipsită de griji pe care o duce e pe cale să se sfârșească pe măsură ce e tot mai ocupată cu rolul ei de curier pentru mișcarea de rezistență.

Pentru tânăra și ambițioasa doctoriță germană Herta Oberheuser, un anunț de angajare ca medic guvernamental pare biletul de evadare dintr-o viață pustie și șansa nesperată de a-și practica profesia. Însă ea se trezește prinsă ca într-o capcană pe un tărâm plin de secrete și dominat de barbați.

Destinele acestor trei femei se intersectează după ce Kasia este trimisă la Ravensbruck, faimosul lagăr de concentrare nazist pentru femei.

Acolo unde femeile sunt regi, Christie Watson (39 lei, editura Trei)

Elijah, un băiețel nigerian de șapte ani, născut în Anglia, se luptă cu propriul comportament deviant, pe care îl consideră provocat de un vrăjitor dinăuntrul său. Aflat în plin proces de adopție, Elijah este împărțit între iubirea pentru mama biologică, Deborah, și cea adoptivă, Nikki.

Căsătorie de plăcere, Tahar ben Jelloun (25 lei, editura Nemira)

Amir, prosper negustor din Marocul anilor ’50, pleacă într-o călătorie lungă. Abia ajuns la Dakar, urmând cutuma islamică, o alege pe Nabou pentru o „căsătorie de plăcere“, dar se trezește îndragostit și începe o altă viață cu această a doua soție, traită în paralel cu existența de familie.

Bambini di Praga, Bohumil Hrabal (25 lei, editura Art)

Bambini di Praga este un microroman în care umorul negru, melancolia și ironia se întâlnesc într-un carusel de situații cum numai Hrabal putea imagina. Escroci care înșală oameni de bună credință sub acoperirea societatii fictive „Sprijin la bătrânețe“, un drogher, un măcelar, un pictor nebun sunt doar câteva dintre personajele care dau naștere unor situații în care absurdul se insinuează tot mai mult în viața de zi cu zi.

Lectură plăcută!

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

One thought on “5 recomandări de lectură pentru serile de iarnă

Leave a Reply