Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > Corul Armatei Rosii canta la Constanta si Bucuresti

Corul Armatei Rosii canta la Constanta si Bucuresti

Organizatorii concertelor Corului Armatei Rosii Alexandrov pun la punct ultimele detalii pentru sosire artistilor din Federatia Rusa. Membrii Corului sunt incantati de apropiata sosire in tara noastra si doresc ca, pe timpul vizitei, sa guste cat mai multe preparate cu specific traditional. Deloc pretentiosi, artistii si-au exprimat preferinta de a lua masa in locuri care se afla in topul preferintelor localnicilor.  Astfel, la Constanta ei vor merge intr-o cherhana,in care vor avea un meniu cu specific local, din care nu vor lipsi ciorba lipoveneasca de peste, plachia si saramura de crap cu mamaliga.  La Bucuresti membrii Corului vor vizita un restaurant de traditie, in care vor degusta o serie de feluri de mancare specific romanesti. La loc de cinste se vor afla mai multe feluri de ciorba, sarmalele, micii, tochitura si papanasii.

Spectatorii care vor ajunge la concertele din Bucuresti si Constanta vor asculta live, „Kalinka”,  dar si versiuni ale celor mai indragite hituri Beatles si Queen. Din programul serii nu vor lipsi prelucrari corale ale pieselor „Yesterday”, „Twist And Shout”, „We Will Rock You” si „Show Must Go On”.

Corul Armatei Rosii Alexadrov va concerta sub bagheta dirijorului britanic Matthew Freeman, iar acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Simfonica Valahia.

Cei care nu au intrat inca in posesia unui bilet, mai au la dispozitie ultimele locuri din urmatoarele categorii de pret.

Categoria 1 – 250 lei;
Categoria 2 – 200 lei;
Categoria 3 – 150 lei;
Reamintim ca biletele din categoria 4 s-au epuizat de cateva saptamani.

Biletele pot fi achiziționate online de pe startickets.ro, bilete.ro, bilet.ro, blt.ro, eventim.ro, și de la casa de bilete ale Salii Palatului.

Corul Armatei Rosii Alexandrov va concerta si la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, pe 8 octombrie si in Bucuresti pe 9 octombrie!

Despre Corul Armatei Rosii Alexandrovred-army-choir_buc-1

Corul Armatei Rosii Alexandrov  este renumit pentru finetea si puritatea interpretarii muzicale academice, plina de emotie, arta si inzestrare vocala. Muzica Ansamblului combina cu succes instrumentele populare rusesti – donara, balalaica si acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal si lemn.

red-army-choir_cta-2Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data infiintarii este considerata ziua de 12 octombrie 1928, atunci cand a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Rosii. In acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumatatea anilor ‘30, corul numara deja aproape 300 de membri, iar renumele sau depasise demult granitele Uniunii Sovietice.

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Alexandrov l-a adunat de-a lungul existentei sale merita evidentiate cateva realizari de exceptie: in anul 2004, Ansamblul a sustinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvantarea Papei Ioan Paul al II-lea. In 2007, Ansamblul Alexandrov a „invins” N.A.T.O, printr-un recital de exceptie care a avut loc chiar la sediul Aliantei Nord Atlantice de la Bruxelles. In 2008, au fost aniversati 80 de ani de existenta ai Ansamblului

printr-un turneu pe intreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice si in aproape 60 de tari din Europa, Asia, Africa si America.

Organizatori: Asociația Culturala Mall4Art și Centrul rus de Știința și Cultura Rossotrudnicestvo

 

Comments

comments

Leave a Reply