Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Casa de langa lac

Casa de langa lac

Simtind ca este timpul pentru o schimbare in viata sa, Dr. Kate Foster (Sandra Bullock) paraseste Illinois-ul unde si-a incheiat rezidentiatul si se angajeaza la aglomeratul spital din Chicago. Unicul lucru de care ii pare rau ca il lasa in urma este frumoasa casa cu pereti din sticla pe care ea a inchiriat-o, pe malul unui lac. Este o dimineata de iarna in anul 2006.

Kate lasa un bilet in cutia postala pentru urmatorul chirias al casei, explicandu-i ca urmele de labe de caine pe care el ar putea sa le observe in fata usii erau acolo cand ea s-a mutat in casa.

Dar cand urmatorul chirias soseste, el observa ceva cu totul diferit. Alex Wyler (Keanu Reeves), un arhitect talentat dar complexat de gloria tatalui sau, arhitect celebru, gaseste casa de langa lac in paragina si nicaieri nici un semn de urme de labe de animal.

Dar nu ia in considerare biletul lui Kate pana cand, cateva zile mai tarziu, vede un caine strain alergand peste vopseaua proaspata cu care renova casa si dupa aceea catre intrarea in casa, lasand exact urmele despre care ea zicea ca le va gasi.

Nedumerit, Alex raspunde scrisorii lui Kate, spunandu-i ca locul si casa nu a avut nici un ocupant inainte de el si se minuneaza cum ar fi putut ea sa stie despre caine. Pe masura ce ei corespondeaza prin cutia postala a casei, li se confirma banuiala incredibila ca ei traiesc in realitati paralele, la departare de doi ani.

Hotarati sa construiasca o punte peste distanta dintre ei, Kate si Alex sfideaza soarta, aranjand sa se intalneasca. Dar prin aceasta incercare, risca sa se piarda unul de celalalt pentru totdeauna.

Filmul lui Alejandro Agresti nu a cules prea multe laude din partea criticilor de film. I s-a reprosat ca povestea este prea greu de urmarit, iar personajele sunt prea blazate. In plus, pe langa complicatia cu lumile paralele, actiunea este prezentata din perspective diferite, ceea ce deruteaza si mai mult publicul.

Ca plusuri, trebuie mentionate frumusetile arhitecturale din orasul Chicago si, bineinteles, casa de langa lac, cu peretii ei de sticla. Iar Keanu Reeves si Sandra Bulock, reusesc sa formeze un cuplu reusit, cu toata atmosfera apasatoare a filmului.

Nu mai sunt cuplul exploziv, preocupat sa salveze omenirea din „Cursa infernala” (1994) – primul film in care au jucat impreuna, ci un cuplu romantic, preocupat de propria lui fericire.

DIN CULISE

  • John Cusak a fost prima alegere pentru rolul lui Alex, dar actorul a declinat oferta.
  • Sandra Bulock a marturisit ca minunata casa de langa lac avea apa curenta, dar nu era dotata cu… toalete.
  • Filmul lui Alejandro Agresti se bazeaza pe productia coreeana Siworae, din 2000, cu titlu international Il Mare.
  • Desi au trecut mai bine de 10 ani de cand au lucrat impreuna la „Cursa infernala”, Sandra Bullock a marturisit ca in timpul filmarilor la „Casa de langa lac” ii venea sa-l strige pe cainele din film Jack, asa cum se numea personajul interpretat de Keanu Reeves in „Cusra infernala”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus