Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Castigatorii Brit Awards 2009

Castigatorii Brit Awards 2009

Se pare ca britanicii s-au cam saturat de Coldplay si de Adele. Multi-premiati la Grammy-urile de anul acesta, nici tanara cantareata din Londra, nici veteranii de la Coldplay, nu au plecat acasa cu vreun premiu Brit.

In schimb, Duffy a castigat trei: pentru Cel mai bun debut britanic, Cel mai bun album britanic si Cea mai buna artista britanica. Ea si-a luat intr-un fel revansa pentru multele nominalizari la Grammy 2009 care nu s-au concretizat in premii. Coldplay, care pana in acest an au castigat trofeul pentru cel mai bun album britanic ori de cate ori au lansat vreunul, au avut o seara „saraca”, nefiind premiati la nici una dintre cele trei categorii la care au fost nominalizati.

La categoria Cea mai buna trupa britanica, au fost invinsi de mai putin cunoscutii Elbow, de Iron Maiden la categoria Cea mai buna reprezentatie live britanica si de catre fetele de la Girls Aloud la categoria Cel mai bun single britanic („The Promise”). Acest premiu este unul de popularitate, fiind acordat in urma voturilor publicului.

Ceilalti mari premianti ai serii au fost americanii de la Kings of Leon, care au dominat categoriile internationale. Ei au fost nominalizati pentru Cea mai buna trupa internationala si Cel mai bun album international („Only by the night”), si au castigat la fiecare categorie. The Kings of Leon s-au impus astfel in fata trupelor The Killers, AC/DC, MGMT si The Fleet Foxes. Fratii Followill – Caleb, Nathan si Jared – si varul lor, Matthew, castigasera saptamana trecuta un Grammy pentru Cea mai buna performanta rock, cu hitul „Sex on fire”.

Katy Perry si Kanye West au fost premiati ca fiind Cei mai buna artisti internationali. Veteranii de la Pet Shop Boys au primit un premiu de excelenta si au incantat audienta cu un show de aproape 10 minute, continand cele mai mari hituri ale lor. Unele dintre ele au fost cantate impreuna cu Brandon Flowers, solistul trupei The Killers, si cu Lady Gaga.

Iata lista completa a castigatorilor:

Cel mai bun album britanic: Duffy – „Rockferry”

Cel mai bun artist britanic: Paul Weller

Cea mai buna artista britanica: Duffy

Cel mai bun debut britanic: Duffy

Cea mai buna trupa britanica: Elbow

Cea mai buna reprezentatie live britanica: Iron Maiden

Cel mai bun single britanic: Girls Aloud – „The Promise”

Cel mai bun album international:
Kings Of Leon – „Only By The Night”

Cel mai bun artist international: Kanye West

Cea mai buna artista internationala: Katy Perry

Cea mai buna trupa internationala: Kings Of Leon

Contributii remarcabile in muzica: Pet Shop Boys

Critics’ Choice: Florence and The Machine

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus