Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Castigatorii Independent Spirit Awards 2009

Castigatorii Independent Spirit Awards 2009

Independent Spirit Awards sunt premii dedicate filmelor independente, cu buget mai mic de 20 de milioane de dolari. „The Wrestler” a fost un astfel de film, pentru ca nimeni nu era interesat sa sponzorizeze o productie cu un actor cazut in dizgratie ca Mickey Rourke. Dar regizorul Daniel Aronofsky s-a incapatanat sa faca filmul, chiar daca nu avea la dispozitie decat un minimum de bani.

Rezultatul: Mickey Rourke face rolul vietii lui interpretandu-l pe Randy „The Ram” Robinson, fostul star al wrestling-ului. Actorul a fost rasplatit din plin pentru prestatia lui, cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA si o nominalizare la Oscar, prima din cariera. Iar filmul a primit acum un premiu Independent Spirit pentru Cel mai bun film.

Melissa Leo, protagonista din filmul „Frozen River”, a fost numita Cea mai buna actrita in rol principal, iar Penelope Cruz – Cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmul lui Woody Allen, „Vicky Cristina Barcelona”. Ambele actrite sunt nominalizate si la premiile Oscar. James Franco, interpretul iubitului lui Harvey Milk in filmul biografic „Milk”, a primit premiul pentru Cel mai bun actor in rol secundar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus