Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Castigatorii premiilor Globurile de Aur 2009

Castigatorii premiilor Globurile de Aur 2009

Globurile de Aur sunt cele mai importante premii decernate inainte de Oscaruri, fiind si un indicator destul de exact in ceea ce priveste castigatorii statuetelor acordate de Academia Americana de Film.

Anul acesta, ceremonia din 11 ianuarie i-a avut ca rasfatati pe Kate Winslet si „Slumdog millionaire”. Actrita britanica a castigat ambele categorii la care a fost nominalizata – cea mai buna actrita in rol principal si cea mai buna actrita in rol secundar, pentru filmele „Revolutionary road”, respectiv „The reader”. Aceste premii vin la doar cateva zile dupa ce Kate a primit si premiul Critics Choice Award pentru „The Reader”.

„Slumdog millionaire”, film premiat de cinci ori la Critics Choice Awards, a fost de asemenea castigator la toate cele patru categorii la care a fost nominalizat: cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si cea mai buna muzica. Filmele „The curious case of Benjamin Button” si „Frost/Nixon” au avut cate cinci nominalizari, dar nu au primit niciun premiu.

Cel mai emotionant moment al ceremoniei a fost decernarea Globului de Aur pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru Heath Ledger, regretatul actor, mort pe 22 ianuarie 2008, la putin timp dupa ce terminase de filmat „The dark knight”. Prestatia lui in rolul Joker-ului a fost pana acum rasplatita cu un premiu Critics Choice Awards si unul Peoples Choice Awards, avand mari sanse sa fie nominalizata si la premiile Oscar.

La categoria cel mai bun actor in rol principal, Sean Penn („Milk”), Brad Pitt („The curious case of Benjamin Button”), Leonardo DiCaprio („Revolutionary road”) si Frank Langella („Frost/Nixon”) au ratat Globul in favoarea lui Mickey Rourke, care la 56 de ani se pare ca si-a revigorat cariera decazuta, cu rolul pe care il face in drama „The wrestler”.

In ceea ce priveste televiziunea, serialul „30 rock” a fost vedeta serii, cu trei premii din trei nominalizari: cel mai bun serial de comedie, cel mai bun actor intr-un serial de comedie (Alec Baldwin) si cea mai buna actrita (Tina Fey). La fel de mult succes a avut si mini-seria „John Adams”, castigatoare la toate cele patru categorii la care a fost nominalizata. Serialele care in trecut au primit premii importante, vezi „Californication”, „House” sau „Ugly Betty”, nu au mai fost premiate anul acesta.

Iata restul Globurilor de Aur acordate:

Cinema

 • cel mai bun actor intr-o comedie/ muzical: Colin Farrell („In Bruges”)
 • cea mai buna actrita intr-o comedie/ muzical: Sally Hawkins („Happy-Go-Lucky”)
 • cea mai buna comedie: „Vicki Cristina Barcelona”
 • cel mai bun film de animatie: „Wall-E”
 • cel mai bun cantec: „The Wrestler” – Bruce Springsteen
 • cel mai bun film strain: „Waltz With Bashir” (Israel)

Televiziune

 • cea mai buna actrita intr-un serial (drama) : Anna Paquin („True Blood”)
 • cea mai buna mini-serie: „John Adams”
 • cea mai buna actrita intr-o mini-serie: Laura Liney („John Adams”)
 • cel mai bun actor intr-o mini-serie: Paul Giamatti („John Adams”)
 • cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial sau mini-serie: Laura Dern („Recount”)
 • cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial sau mini-serie: Tom Wilkinson („John Adams”)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus