Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Catre un zeu necunoscut – John Steinbeck

Catre un zeu necunoscut – John Steinbeck


Romanul Catre un zeu necunoscut are in centru tema credintei, o poveste mistica, scrisa in spiritul modernitatii, explorand incercarile unui om de a controla fortele naturii si de a intelege caile lui Dumnezeu.

Joseph Wayne, protagonistul, urmand dorinta tatalui sau, isi construieste o ferma pe paminturile Californiei.

Cand acesta din urma moare, Joseph ajunge sa creada ca spiritul batrinului s a intrupat intr un copac magnific din mijlocul fermei.

Fratii lui si familiile lor se bucura de prosperitatea locului, pana cand, intr-o zi, unul dintre frati, speriat de credintele pagine ale lui Joseph, omoara copacul si aduce astfel boala si seceta pe pamanturile familiei.

  • Catre un zeu necunoscut este romanul prin care John Steinbeck a invatat cum se construieste proza de mari dimensiuni. Este o carte plina de candoare, dar care are in fundal o forma poetica masculina, manata de competitivitate si care pretuieste lupta pentru primul loc.” (Robert DeMott)

John Steinbeck a primit Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1962. Din opera lui, in colectia Biblioteca Polirom au mai fost traduse romanele: La rasarit de Eden si Strada sardinelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus