Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Ce iei cu tine in geanta de plaja

Ce iei cu tine in geanta de plaja

Mersul la plajă este o plăcere. Stai degeaba, te răcoreşti cu o baie în mare, stai la bârfă cu cea mai bună prietenă, asculţi fie muzică bună, fie valurile mării… Dar în geanta ta care de obicei e plină cu tot felul de minunăţii, ai tot ce îţi trebuie pentru a te bucura din plin de o zi de stat la soare? 

Cremă de protecţie solară

Era logic că primul lucru pe care trebuie să îl iei cu tine în geanta de plajă este crema de protecţie solară. N-am vrea să te trezeşti că nu mai poţi dormi noaptea din cauza frisoanelor, că te ustură pielea care a fost expusă prea mult timp la soare sau că îţi apar iritaţii sau bube pe corp din cauza insolaţiei. Nu lăsa o zi de plajă să te prindă nepregătită deoarece poţi suferi mult timp de acum încolo.

Carte/ebook reader/reviste

Dacă mergi singură la plajă, sunt şanse foarte mari să te plictiseşti. Ia cu tine cartea ta preferată sau un ebook reader, dacă deţii unul. Spre deosebire de o tabletă, ecranul unui ebook reader îţi permite să citeşti foarte uşor fără a îţi obosi ochii şi textul este complet vizibil chiar şi în lumină naturală puternică.

Cărţile de joc, pix şi foaie

Dacă mergi la plajă cu o altă prietenă sau un grup mai mare de prieteni, este posibil să vă plictisiţi de atâta stat de vorbă. Un joc de cărţi face timpul să treacă mai repede, este distractiv, este competitiv şi este un bun prilej de a te amuza, ”pedepsind” persoana care pierde.

Căştile

Şansele sunt să aterizezi pe plajă pe lângă un beach bar cu melodii care nu sunt neapărat pe gustul tău. În această situaţie, telefonul/mp3 playerul tău şi o pereche de căşti originale (sunetul este mult mai clar şi mai tare decât în cazul celor contrafăcute) te pot salva. Ascultând melodiile tale preferate, îţi permiţi să visezi cu ochii deschişi la ce vrei tu. Bonus: ai în faţa ta marea care stârneşte imaginaţia şi îţi oferă vise generoase.

Încă un prosop

Pe lângă cel pe care îl vei întinde pe nisip sau pe şezlong, ar fi indicat să ai încă un prosop cu care să te poţi usca atunci când ieşi din apă. Fie că îl foloseşti pentru păr sau pentru corp (dacă vrei să le usuci pe amândouă, ai nevoie de două prosoape extra, nu doar unul), prosopul te ajută să nu te umpli de nisip dacă te aşezi după ce ai înnotat şi, dacă ai părul vopsit, previne decolorarea lui prin expunerea lui directă la soare.

Pălărie/şapcă

Şi pentru că tot veni vorba de păr, nu ar fi tocmai indicat să îl expui la soare prea mult timp. Rădăcina se deteriorează, scalpul transpiră şi părul se decolorează. Dacă nu eşti fană a şepcilor, o pălărie cu marginile generoase şi eventual accesorizată cu o floare frumoasă te va salva din aceste situaţii.

 

Comments

comments

Leave a Reply