Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Cei mai fascinanti oameni in 2008

Cei mai fascinanti oameni in 2008

Barbara Walters are acum 79 de ani si o cariera de aproape cinci decenii in jurnalism. A redefinit interviul de personalitate si a schimbat sensul conceptului de „news” in televiziune. Practic, a facut istorie in domeniu atunci cand a devenit prima femeie co-prezentator intr-un jurnal de stiri de maxima audienta.

A realizat talk-show-uri de renume – The Today Show, 20/20, The View – si au ramas de referinta interviurile ei cu cele mai puternice personalitati din ultimele decenii, de la politicieni influenti (Gerald Ford, Margaret Thatcher, Indira Ghandi, Fidel Castro, Boris Ieltin), la icon-uri ale cinematografiei si muzicii mondiale (Katherine Hepburn, Michael Jackson, Julia Roberts, etc).

Anul acesta, topul Barbarei Walters cu cei mai fascinanti 10 oameni va fi dezvaluit in 4 decembrie, la ABC, postul TV unde ea lucreaza din 1976. Pana atunci, jurnalista a dezvaluit cateva dintre numele care au impresionat-o in ultimul an. Desigur, lista este subiectiva si personala, nu tine cont de sondaje si nu are criterii de selectie riguroase, dar chiar si asa, nimanui nu-i displace sa fie considerat „fascinant” de catre o personalitate marcanta a jurnalismului.

Asadar, pe lista Barbarei Walters din 2008, numele din lumea filmului sunt nelipsite: Will Smith, actorul care a adunat cei mai multi bani la Hollywood (80 milioane $ in ultimele 12 luni), Tom Cruise, care este de nerecunoscut in productia „Tropic Thunder”, Tina Fey – creatoarea serialului „30 Rock”, si Frank Langella, interpretul lui Richard Nixon in drama „Frost/Nixon”.

Nu lipseste de pe lista inotatorul Michael Phelps, detinatorul celor mai multe medalii de aur la ultimele Jocuri Olimpice, si Miley Cyrus, care la 15 ani e actrita, compozitoare, cantareata si multi-milionara in dolari.

OK, chiar la asta nu ne asteptam. O fi Miley fascinanta pentru pustii care se uita la productiile Disney, dar pentru Barbara?! Ea cunoaste cu siguranta mecanismul urias de marketing care sta in spatele acestor copii-minune ai showbiz-ului. Fascinant este poate un pusti care uimeste lumea cu realizarile lui intelectuale, cu IQ-ul lui foarte ridicat, cu o noua teorie a relativitatii…

Singura explicatie ar fi ca veterana jurnalista are o slabiciune pentru Miley Cyrus deoarece tanara este creatia companiei Walt Disney, cea care detine si postul ABC si cea care a onorat-o acum cateva luni pe Barbara Walters cu un premiu Disney Legend. Desigur, este o explicatie rautacioasa, dar… are sens.

Bineinteles, Barbara Walters nu a dezvaluit „cireasa de pe tort”, care in 2007 i-a apartinut scriitoarei J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter. Noi pariem anul acesta pe Barack Obama. A fost o figura mult prea importanta in ultima vreme, mai ales pentru americani, ca sa nu ajunga in capul listei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus