Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Cele mai apreciate filme ale momentului

Cele mai apreciate filme ale momentului

Mai intai, pe 7 ianuarie 2009, s-au decernat People’s Choice Awards, iar o zi mai tarziu a fost randul galei Critics Choice Awards. La People’s Choice Awards, avand in vedere ca premiile sunt acordate pe baza voturilor publicului, factorul emotional a fost decisiv. Asa ca nu e mare surpriza ca vedeta serii a fost „The dark knight”, ultimul film din seria Batman si cel mai mare succes de box-office din 2008.

Moartea lui Heath Ledger la scurt timp dupa teminarea filmarilor a contribuit din plin la succesul filmului. Publicul i-a acordat nu mai putin de 5 premii: film favorit, film de actiune, super-erou favorit, distributie favorita si cea mai reusita pereche de actori – Christian Bale si Heath Ledger.

La Critics Choice Awards, unde premiile sunt acordate in urma voturilor a 200 de critici de film, marele castigator a fost altul – „Slumdog millionaire”, tot cu 5 premii: cel mai bun film, cea mai buna regie (Danny Boyle), cel mai bun scenariu (Simon Beaufoy), cel mai bun actor tanar (Dev Patel) si cel mai bun compozitor (A.R. Rahman). Filmul, care are o distributie cvasi-necunoscuta, cu actori indieni, nu a avut nicio nominalizare la People’s Choice Awards. Inca o dovada ca publicul si criticii apreciaza filme diferite.

E valabil si in cazul actorilor: Brad Pitt a primit premiul publicului pentru actor favorit in rol principal, in timp ce criticii doar l-au nominalizat, alegandu-l castigator in final pe Sean Penn, pentru prestatia din „Milk”. De altfel, filmul lui Pitt – „The curious case of Benjamin Button” a fost marele perdant la Critics Choice Awards: din 8 nominalizari nu a castigat nimic.

Iata si alte „contradictii” intre premiile publicului si cele ale criticilor:

  • cea mai buna actrita: Reese Witherspoon, la Peoples Choice, vs. Anne Hathaway si Meryl Streep, la Critics Choice
  • cea mai buna comedie: „27 dresses” vs. „Tropic Thunder”
  • cea mai buna distributie: „The Dark Knight” vs. „Milk”

Totusi, a existat un film care a fost apreciat atat de catre public, cat si de catre critici. „The dark knight” a castigat la Peoples Choice Awards 5 premii, iar la Critics Choice Awards, doua – pentru cel mai bun film de actiune si pentru cel mai bun actor in rol secundar (Heath Ledger). Deci, se poate… dar mai rar. Daca premiile Peoples Choice sunt importante pentru ca desemneaza cei mai simpatizati actori ai momentului, Critics Choice Awards sunt importante pentru ca prezic deseori castigatorii premiilor Oscar.

Alte premii importante acordate la Critics Choice Awards:

Vezi aici marii castigatori la Peoples Choice Awards.
  • cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Kate Winslet – „The reading”
  • cel mai bun film de animatie: „Wall-E”
  • cel mai bun film strain: „Waltz With Bashir”
  • cel mai bun cantec: „The Wrestler” – Bruce Springsteen

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus