Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cele mai bune 10 filme de dragoste

Cele mai bune 10 filme de dragoste

Când vine vorba de iubire, scenariştii şi regizorii se străduiesc constant să transpună realitatea celor mai frumoase poveşti de iubire.
Pentru că vara se apropie, am pregătit o listă cu 10 filme de dragoste pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă.

Ele sunt revăzute constant pentru complexitatea scenelor, pentru puterea sentimentelor şi a conflictelor, pentru transpunerea iubirii în contexte sociale  şi culturale apropiate de viaţa zilnică şi, nu în ultimul rând, pentru declaraţiile memorabile de dragoste.

10. Jeux d’enfants (2003)
Sophie (Marion Cotillard) şi Julien (Guillaume Canet) sunt doi preieteni foarte buni care nu se pot despărţi. Povestea se complică când cei doi realizează că între ei s-a născut un sentiment mult mai puternic decât prietenia.

9. Cold Mountain (2003)
Inman (Jude Law), se îndrăgosteşte de Ada Monroe (Nicole Kidman). El este un muncitor timid, ea fata preotului din Cold Mountain. Iubirea lor trece prin experienţa tumultoasă a războiului.

8. Eternal sunshine of the spotless mind (2004)
Joel (Jim Carrey) este vulcanic, dar romantic, critic, dar bland, iar caracterul său primeşte noi dimensiuni odată cu apariţia iubirii. Kate Winslet reconfirmă puterea privirii sale, de data aceasta printr-un personaj exatravagant, Clementine. Atât actorii cât şi scenariul sunt de excepţie: în urma unei despărţiri cei doi încearcă să-şi şteargă amintirile, numai că nu au puterea să şteargă şi dragostea din sufletul lor.

7. The Notebook (2004)
Ecranizarea uneia dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din totdeauna. Allie (Rachel McAdams), o tânără capricioasă, dar supusă familiei sale foarte bogate se îndrăgosteşte de tânărul carismatic, dar deloc pe placul părinţilor fetei, Noah.

6. Memoires of a gheisha (2005)
Într-o lume complet diferită de ceea ce cunoaştem, Sayuri învaţă, trecând prin tot felul de dificultăţi şi de zbuciumuri interioare, arta seducţiei.

5. The Lake House (2006)
Keanu Reeves şi Sandra Bullock îşi reiau dansul, de această dată cu mai mult cu tact şi talent, într-o dramă romantică, despre o iubire care învinge limitele timpului.

4. The Reader (2008)
Pentru rolul lui Hanna, Kate Winslet a câştigat Oscarul, fiindu-i răsplătită capacitatea de a emoţiona prin fiecare gest. Michael Berg (Ralph Fiennes) şi Hanna Schmitz (Kate Winslet) trăiesc o iubire interzisă de vârstă, dar şi de statutul social ingrat al Hannei. Soarta ei tristă se răsfrânge asupra lui Michael, în jocul unei iubiri extrem de profunde.

3. Blue Valentine (2010)
Blue Valentine este povestea unui bărbat şi a unei femei complet diferiţi, dar care ajung să se iubească foarte mult. Ryan Gosling şi Michelle Williams  fac tot posibilul să demonstreze dacă e suficientă sau nu dragostea pentru păstrarea unei relaţii.

2. The Great Gatsby (2013)
Dacă vrei să aflii cum se iubea în America anilor 20, atunci trebuie neapărat să vizionezi acest film. Un film despre pasiune, intrigi, exatravaganţe, bani, putere, toate pentru a obţine iubire. Leonardo DiCaprio îl interpretează pe milionarul Jay Gatsby într-un spectacol inedit.

1. Love Happens (2010)
Iubirea  apare atunci când te aştepţi cel mai puţin. Jennifer Aniston joacă într-o poveste de iubire aparent simplă, in fapt foarte profundă si, mai ales reala.

Exista si un top al celor mai romantice scene din filme

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus