Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cele mai bune 5 filme ale lui George Clooney

Cele mai bune 5 filme ale lui George Clooney

Născut în 1961, George Timothy Clooney a ajuns să fie o adevărată emblemă a cinematografiei prin şarmul său irezistibil şi talentul ce l-a făcut capabil să fie de la un spărgători de bănci plin de replici comice până la mediatorul unei firme de avocatură, cu o viaţă plină de dramă şi mister. Palmaresul lui include filme de mare succes, precum Leatherheads (2008), Burn After Reading (2008), The Men Who Stare at Goats (2009), Fantastic Mr. Fox (2009), Far from Heaven (2002), Syriana (2005), A Scanner Darkly (2006), sau Good Night, and Good Luck. (2005). 

Iată care sunt, în opinia noastră, cele mai bune 5 filme ale lui George Clooney

Ocean’s Eleven (2001)

Readaptarea lui Steven Soderbergh a filmului Rat Pack a fost un mare hit, iar George Clooney este unul din factorii principal care a contribuit la acest mare succes. Filmul urmăreşte o fraudă de zile mari pusă la care de 11 tâlhari care caută să dea cea mai mare lovitură a tuturor timpurilor. Clooney a jucat acest rol alături de nume mari ale cinematografiei, cum ar fi Brad Pitt, Matt Damon sau Julia Roberts. Acţiunea filmului se petrece în măreţul Las Vegas, într-un scenariu plin de dialoguri înţepătoare, gadgeturi de ultimă oră şi privelişti superbe pentru iubitorii vieţii de noapte.Filmul a încasat nu mai puţin de 183 milioane de dolari.

Good Night and Good Luck (2005)

Acest film aduce în faţă un rol mai serios pentru Clooney, fiind regizor, co-autor şi actor al acestei pelicule. Filmul se învârte în jurul jurnalistului Edward Murrow care face tot posibilul să distrugă cariera senatorului Joe McCarthy. Chiar dacă scenariul are loc în anii 50, manipularea mass media şi presiunea corporatistă pare să fie desprinsă din timpuri moderne. Este un film pentru oameni inteligenţi iar ca bonus pentru toate doamnele, ar trebui să menţionăm apariţia şarmantului Robrt Downey Jr.

Up in the Air (2009)

Nu te poţi declara fană a lui George Clooney dacă nu ai urmărit spectaculosul film Up in the Air. Clooney joacă rolul lui Ryan Bingham, o emblemă corporatistă care călătoreşte prin ţară pentru a concedia oameni. La început, el lasă impresia burlacului de succes cu un stil de viaţă haotic dar fascinant. Aeroportul pare să îi fie casă, până când ajunge să o cunoască pe Alex Goran, o persoană de care se ataşează până la speranţa unei relaţii serioase între cei doi. La descoperirea adevărului despre Alex, Clooney pozează în rolul bărbatului cu vise distruse, ajutându-ne să îi descoperim latura sobră de actor.

Michael Clayton (2007)

Angajatul unei firme de avocatură preocupat cu rezolvarea de litigii, Clooney ajunge să cunoască un client care ameninţă să compromită un caz foarte important. Rolul lui Michael Clayton a fost foarte important pentru Clooney, deoarece a flirtat cu latura întunecată a unui angajat care a făcut atâtea compromisuri în viaţă încâi îi vine greu să creadă unde s-a ajuns. Dar atunci când cineva îţi aruncă maşina în aer, ia-o ca pe un semn că ai făcut nişte greşeli care trebuiesc reparate.

Out of Sight (1998)

Clooney joacă rolul lui Jack Foley, un spărgător de bănci care înfruntă situaţii foarte comice. Şi cum fiecare comedie are nevoie de o întorsătură a situaţiei, Jack ajunge să răpească un reprezentant al legii (Jennifer Lopez) de care evident se îndrăgosteşte.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus