Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Cărți, muzică, filme > Cele mai bune filme horror clasice de văzut în seara de Halloween

Cele mai bune filme horror clasice de văzut în seara de Halloween

filme horror clasice

Seara de Halloween (sau weekend-ul dinainte) este momentul perfect pentru un maraton de filme horror. Și ce filme sunt mai potrivite decât cele clasice, care au trecut testul timpului?

Iată recomandările nostre, potrivite și pentru persoanele cărora nu le plac filmele prea înfricoșătoare.

Nosferatu (1922)

Ecranizare după celebrul roman Dracula de Bram Stoker, subintitulat o simfonie a ororii, filmul redă confruntarea dintre un tânăr om de afaceri dintr-un orășel german și contele Orlock, alias Nosferatu, stăpânul-vampir al unui castel din Carpați.

Psycho (1960)

Ecranizare după romanul cu același nume scris de Robert Bloch, Psycho este unul dintre cele mai cunoscute filme ale lui Alfred Hitchcock. Povestea se concentrează pe o secretară care ajunge la un motel după ce a furat bani de la angajatorul său și pe proprietarul hotelului, un bărbat foarte loial mamei sale.

Rosemary’s Baby (1968)

După ce se mută într-un apartament dintr-o clădire rău famată, Rosemary Woodhouse începe să aibă vise ciudate, în timp ce soțul ei, Guy, se împrietenește cu doi bătrâni, Roman și Minnie. Când Rosemary află că este însărcinată, Minnie se oferă să o îngrijească pe viitoarea mamă și astfel îi oferă o poțiune despre care îi spune că este bună pentru copil. Însă Rosemary se simte din ce în ce mai rău…

Carrie (1976)

Carrie White este o paria. Ostracizată de colegii de clasă, Carrie schimbă rareori câteva cuvinte cu aceștia. Profesoara Miss Collins este prima care îi explică fetei adevărurile despre viață, pentru ca acasă, mama, o credincioasă fanatică, crede că tot ceea ce este legat de sex este un păcat. Puțini știu însă că liniștita și tăcuta Carrie are puteri telekinetice. De aceea, când la balul de la școală doi colegi pun la cale o glumă, Carrie se înfurie și, inconștient, declanșează un dezastru.

Freaks (1932)

O frumoasă artistă de circ acceptă cererea in căsătorie a conducătorului spectacolului, Hans, dar prietenii deformați ai acestuia, performeri ai circului și ei, descoperă că femeia se căsătorește cu el doar pentru avere.

The Wicker Man (1973)

Un ofițer de poliție este chemat într-un sat aflat pe o insulă pentru a căuta o fată dispărută, despre care localnicii pretind că nu a existat niciodată. Însă în acest loc polițistul descoperă o serie de ritualui ciudate și periculoase.

Vizionare plăcută!

 

Citește și: 5 recomandări de lectură pentru Halloween

 

 

Sursă foto: Unsplash @picsbyjameslee

Comments

comments

Leave a Reply