Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Cenusa si Pulbere – Yrsa Sigurdardottir

Cenusa si Pulbere – Yrsa Sigurdardottir

O Islanda rece si aspra, in care pericolul eruptiilor vulcanice ameninta permanent, oamenii s-au obisnuit sa accepte capriciile naturii, iar casele adormite sub lava pietrificata pastreaza dovezile unor crime atroce. S-a intamplat cu adevarat in 1973, in Insulele Westmann: o eruptie vulcanica a ingropat sub lava cea mai mare parte a unei asezari omenesti.

2007: Acum, locul este supranumit Pompeiul Nordului si reprezinta un punct de atractie pentru turisti. O echipa de arheologi sapa pentru a scoate la lumina casele acoperite de cenusa si descopera intr-o pivnita trei cadavre. Markus Magnusson, care era doar un adolescent atunci cand vulcanul a erupt, este acuzat de crima. Incercand sa-l apere, avocata Thora Gudmundsdottir constata ca locuitorii insulei sunt ciudat de rezervati in a-i oferi sprijinul. Cazul se complica atunci cand apare o noua victima, iubita din adolescenta a lui Markús…

  • „Cartea Yrsei Sigurdardottir poate rivaliza cu cele mai bune romane politiste din intreaga lume.” (Times Literary Supplement)
  • „O poveste care te tine captiv… Sigurdardóttir descrie insula invadata de lava fierbinte la fel de plastic cum a descris iernile umede si intunecate ale Islandei din celelalte romane ale sale.” (The Times)

Initial, Yrsa Sigurdardottir a profesat ingineria la Reykjavik. Destinul ei a luat o turnura diferita in momentul in care a inceput sa scrie carti pentru copii, care s-au bucurat de succes de public si au fost recompensate cu premii importante. A urmat un nou pas: literatura politista. Seria al carei personaj principal este avocata Thora Gudmundsdottir a facut-o celebra pe Yrsa in lumea intreaga. Este publicata in zeci de tari si face parte din plutonul numarul 1 al autorilor scandinavi care au transformat literatura politista nordica intr-un trend.

  • Autor: Yrsa Sigurdardottir
  • Traducere: Isabella Prodan
  • Pagini: 528
  • Pret: 45 lei
  • Colectia: Fiction Connection, editura TREI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus