Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Chipul tau, maine. Dans si vis – Javier Marias

Chipul tau, maine. Dans si vis – Javier Marias

Volumul Chipul tau maine, Dans si vis continua povestea peripetiilor lui Jaime Deza, un expatriat spaniol care traieste la Londra si lucreaza ca analist pentru Serviciile Secrete MI6, unde interpreteaza vietile persoanelor aflate sub observatie si anticipeaza posibilele lor actiuni.

Stapanind admirabil mecanismele reflectiei si digresiunii, descompuse cu minu­tiozitate pana la constituentii lor ultimi, Javier Marias imbina suspansul romanelor de spionaj cu lirismul roma­nelor de dragoste, oferind cititorului o meditatie tulbu­ratoare asupra iubirii si geloziei, asupra pericolelor cunoas­terii si ale limbajului si asupra violentei.

  • „Scrisa de unul dintre cei mai originali scriitori contemporani, a doua parte a trilogiei <<Chipul tau maine, Dans si vis>> este o carte la fel de implinita si de surprinzatoare ca si celelalte volume ale lui Javier Marias. Ea are insa in plus un efect imediat asupra cititorului, senzatiile lecturii nelasandu-se prea mult asteptate.” (The Washington Times)
  • „Chipul tau maine este pus, pe buna dreptate, alaturi de <<In cautarea timpului pierdut>>, iar Proust n-ar avea niciun motiv sa se supere.” (The Observer)

Din opera lui Javier Marias, in colectia Biblioteca Polirom a mai fost tradus primul volum al trilogiei, Chipul tau, maine. Febra si lance.

  • Autor: Javier Marias
  • Pagini: 408
  • Pret: 34.95 lei
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza XXI

Comments

comments

Lasă un răspuns