Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Citate intelepte de pe Facebook

Citate intelepte de pe Facebook

Am adunat cu mare atenție, fără grabă vorbe înțelepte pe care le-am găsit pe paginile de Facebook unor cunoscuți, pe paginile unor prieteni sau pe paginile personale ale unor oameni pe care nu-i cunosc și nu-i voi cunoaște niciodată.

Opiniile lor, părerile lor, situațiile povestite, rezumate de ei sunt fumoase, sunt sincere, sunt normale, sunt firești și prin toate acestea extrem de prețioase. Așa că le-am adunat și le dau mai departe să se întoarcă de unde vin. Pe Facebook!

Cu bună știință am făcut mici modificări și tot cu bună știință le-am lăsat anonime. În fapt sunt mici bijuterii la realizarea cărora am contribuit mai mult sau mai puțin toți cei care folosesc internetul și rețelele sociale, pentru că am luat de alții, am adaptat, și am dat mai departe. Ca un fel de nouă religie unde mintea omului, iubirile lui, spaimele lui, limitele lui sunt un fel de sfinți…. Am păstrat pentru dulceața și savoarea acestor bucățele de viață cine spune, cui și contextul, atât cât am putut eu să înțeleg sau să trag cu ochiul.

Bucurați-vă de frumusețea omului și de filozofia sinceră pe care o oferă liber, cui știe să o găsească pe Facebook!

Un barbat scrie femeii de care s-a despărțit.
”Părerile de rău sunt un rezultat al deciziilor proaste! Părerile de rău nu sunt scuze, nu sunt circumstanțe atenunate, pentru că sunt o tardivă și inutilă conștientizare a deciziilor eronate, greșite, negândite. În momentul în care ai făcut o alegere AVEAI posibilitatea de a face și alegerea bună. Dacă ai ales calea greșită, înseamnă că te-ai grăbit. Dacă ești calmă, atentă, dacă nu te grăbești, cu nimic, niciodată, indiferent de context, nu poți luă decizii greșite. Graba înseamnă neatenție. Neatenția duce la erori. Erorile pot fi catastrofale. Ce să caute părerile de rău într-o catastrofă?”

Un citat pe pagina unei femei (are vreo 46 de ani si e singură).
”Dacă prezența ta nu aduce valoare vieții mele, atunci absența ta nu va face nici o diferență!”

Un citat pe pagina unei adolescente (pare tristă și singură, dar este o fată extrem de frumoasă).
”Cicatricile trebuie să-ți aducă aminte unde ai fost și ce ai făcut, dar nu trebuie să influențeze viitorul… ”

O glumă de pe pagina unui bărbat între două vârste (mereu vesel și mereu pus pe glume cu tentă mai picantă, dar mereu foarte simpatic).
”Dacă un bărbat gol pușcă nimerește din întamplare în vestiarul femeilor, acestea vor face mare zarvă, vor țipa ca fripte, pentru a-l alunga! Dacă o femeie goală pușcă nimerește în vestiarul bărbaților, aceștia vor fi foarte prietenoși și ospitalieri. Ceea ce demonstrează, încă o dată, bunătatea și chiar frumusețea sufletului bărbaților… ”

Pagina unei femei cu multe pe cap.
”Joia e vineri, vinerea e cea mai frumoasă zi, sâmbăta și duminică sunt una, duminică după-amiază este o zi în sine, lunea ține cât o săptămână, marțea aproape că nu există (de ce toate se înghesuie marțea?), miercurea are ceva care te duce cu gândul la joi, joia e vineri… ”

De pe pagina unei tinere romantice cu bun simț al observației.
” E frig în București, sunt șase grade. Bate vântul. Miroase a iarnă și este doar 16 octombrie. Dacă era 16 ianuarie, am fi fost fericiți pentru că am fi profitat de o zi primăvărateca, caldă și veselă. Valoarea a ceea ce este în jur, în suflet, în minte este data de felul în care știm (putem/vrem) să-l raportăm la punctele noastre de reper… ”

O doamnă profesoară plăcută, simpatică și cochetă, dar foarte exigentă.
”Îți dai seama de educația unui om după cum știe să închidă ușa după el. Cel care o trântește vrea să fie băgat în seamă pentru zgomot, cel care o închide cu grijă se face remarcat după parfumul pe care îl lasă în urmă…”

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus