Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cititorul

Cititorul

„The Reader” („Cititorul”) este inspirat de romanul lui Bernhard Schlink, publicat in 1995, care are la baza aventura dintre adolescentul Michael Berg (interpretat la tinerete de David Kross si la maturitate de Ralph Fiennes) si o femeie de doua ori mai in varsta decat el.

Site oficial:
www.thereader-movie.com

Cei doi incep o relatie intensa si pasionala, care se termina brust cand Hanna (Kate Winslet) dispare fara nicio explicatie din viata tanarului. Cei doi se regasesc dupa multi ani, intr-o Germanie post-nazista, cand Hanna e judecata pentru crime de razboi.

„The Reader” este clar un film care naste controverse, asa cum ar trebui sa provoace orice film nominalizat la Oscar. Recenziile de film au fost in mare pozitive, insa expertii in Holocaust au cerut Academiei Americane de Film sa excluda pelicula de la Oscaruri. Cu toate acestea, este clar ca „The Reader” nu se vrea un film despre Holocaust, ci unul despre dragoste.

Pentru rolul pe care il face in „The Reader”, Kate Winslet a castigat o multime de premii importante, printre care Oscarul, Globul de Aur si un premiu BAFTA.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus