Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Clubul filmelor de 1 miliard de dolari

Clubul filmelor de 1 miliard de dolari

„Alice in Tara Minunilor” (2010)

Productia Disney „Alice in Tara Minunilor”, in regia lui Tim Burton, a devenit al saselea film din istorie care a adunat peste un miliard de dolari in incasarile de la box office. Filmul, bazat pe clasica poveste a lui Lewis Carroll publicata in 1865, a incasat 332 de milioane de dolari numai in SUA si 108 milioane in Japonia, unde Johnny Depp, care a jucat rolul Palarierului Nebun, este un actor foarte popular. In plus, preturile ridicate ale biletelor din cinematografele 3D au contribuit mult la strangerea miliardului. „Alice in Tara Minunilor” este cel de-al doilea film al lui Johnny Depp care reuseste sa ajunga in clubul exclusivist filmelor care au strans peste un miliard de dolari, dupa „Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului”, din 2006.

„Titanic” (1997)

Primul film din istorie care a trecut pragul de un miliard de dolari in incasari a fost „Titanic”, in 1997. Filmul regizat de James Cameron urmareste povestea de dragoste dintre doi pasageri, interpretati Leonardo DiCaprio si Kate Winslet, in momentul tragicei calatorii cu vasul de croaziera. „Titanic” a adunat 1,84 miliarde de dolari in toata lumea.

„Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui” (2003)

In 2003, „Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui”, ii rapea lui James Cameron exclusivitatea de a a avea singurul film de peste un miliard de dolari. Ultima parte a trilogiei regizata de Peter Jackson a avut incasari mondiale de 1,1 miliarde de dolari. Impreuna cu incasarile primelor doua filme ale seriei, „Intoarcerea regelui” a transformat „Stapanul inelelor” in cea mai profitabila trilogie, devansand chiar si „Razboiul Stelelor”.

„Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului” (2006)

Al treilea film intrat in club a fost „Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului”, care in 2006 a incasat putin peste un miliard de dolari. Filmul regizat de Gore Verbinski a doborat numeroase recorduri in America de Nord, avand cele mai mari incasari in ziua lansarii, apoi a devenit productia care a atins cel mai repede pragul de un miliard de dolari la nivel mondial.

„The Dark Knight” (2008)

„The Dark Knight” a devenit in 2008 cel de-al patrulea film cu incasari de peste un milliard de dolari. In regia lui Christopher Nolan, cu Christian Bale in rolul lui Batman, productia a primit aprecieri pozitive atat din partea publicului, cat si din partea criticilor – Heath Ledger, intrepretul Joker-ului, a primit postum premiul Oscar pentru Cel mai bun rol secundar.

„Avatar” (2009)

In 2009, James Cameron a reusit sa isi doboare propriul record, „Avatar” adunand peste 2,7 miliarde de dolari la box office-ul mondial. Desi filmul a creat o adevarata isterie in randul publicului, cu efecte speciale remarcabile care prezentau o lume ideala, criticii nu au fost la fel de incantati. Astfel, din cele noua nominalizari la premiile Oscar 2010, „Avatar” a luat doar doua, ambele pentru categorii tehnice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus