Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Calatorii si vacante > Concediu cu buget redus in Romania

Concediu cu buget redus in Romania

Rezervatia 12 Apostoli

In Parcul National Calimani, situat la cativa kilometri de Vatra Dornei, se afla o formatiune megalitica numita 12 Apostoli. Lava vulcanica intarita a fost croita de ploi si vanturi asemenea unor figuri de sfinti. Se spune ca, acum mai bine de 2.000 de ani, strastrastramosii bucovinenilor de azi veneau aici, precum celtii la Stonehenge, pentru a indeplini anumite ritualuri in cinstea Soarelui in noaptea de Sanziene.
Cazarea in zona, de la pensiunile Gura Haitii (Saru Dornei) pana la Cabana Calimani, costa intre 50 si 90 de lei pe noapte, mancarea este buna si din belsug, iar un pranz serios nu e mai mult de 10 lei.

Cetatea Sucevei

Sarbatoare importanta, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este legata in Suceava de un alt praznis: aducerea moastelor Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava. Un moment special pentru a vizita Cetatea de Scaun a Sucevei si Cetatea Scheia de la Septilici (la 1 km distanta de oras), edificata in secolul al XIV-lea de catre Petru I Musat.
Cazare in Suceava: de la 50 la 150 de lei pe noaptea. Mancare? Tot ca in Bucovina. Recomand cu insufletire puiul cu smantana.

Raiul lingurilor de lemn

In Campulung Moldovenesc, gasesti cele mai interesante muzee: al lemnului – unde sunt blidare cu sertare secrete si sezlonguri rabatabile, muzeul obiceiurilor populare (casa Ion Gramada ,cu informatii despre aproape tot ce tine de lumea satului romanesc) si muzeul lingurilor de lemn. Linguri celebre, ciudate, albe si negre, pictate sau doar cioplite putin, pentru ciorba, mancare, lapte sau pentru a amaesteca serbetul, sute de linguri pe cateva sute de metri patrati. Merita vazut!

Comments

comments

Lasă un răspuns