Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Concert Lenny Kravitz – primele impresii

Concert Lenny Kravitz – primele impresii

La primul lui concert in Romania, Lenny Kravitz n-a venit sa ne impresioneze cu artificii, jocuri de lumini sau ecrane-gigant. Nu. A venit cu chitarile lui, pianul si o mana de muzicieni talentati. Cu un playlist care sa multumeasca atat fanii care il stiu de cand si-a lansat primul album, cat si pe cei care i s-au alaturat de la „Are you gonna go my way” sau „I belong to you” incoace.

A venit cu discursuri pacifiste si cu indemnuri la „revolutia dragostei”. Cu obisnuitii lui ochelari negri si o esarfa asortata original la un costum cu vesta. A venit cu vocea lui, care suna live la fel de bine ca pe CD. A venit cu pofta de cantat, de dansat si chiar de stat la taclale cu publicul. A venit cu zambetul lui cuceritor. Cu sarm. Cu sex-appeal cat incape. Cu destula prezenta de spirit pentru a drege gafa pe care a facut-o dupa primele melodii, cand a pronuntat „Hungary” in loc de „Romania”. Dar de atunci si pana la sfarsit, show-ul lui a fost perfect.

Vezi in galeria foto poze de la concertul lui Lenny Kravitz.

Lenny a scos la inaintare unul dintre hiturile lui arhi-cunoscute, „It ain’t over ‘til it’s over”, si gafa cu „Hungary-Romania” era pe jumatate uitata. A continuat cu recentul „Dancing ‘til dawn”, transformat intr-un jam-session demential, impreuna cu chitaristul si saxofonistul trupei, si terminat in acorduri de „Billie Jean” – Michael Jackson si „Another brick in the wall” – Pink Floyd. Si aplauzele publicului au demonstrat ca Lenny a fost iertat de tot.

A urmat balada „Stillness of heart”, recentul single „I’ll be waiting” si o avalansa de mega-hituri: „American woman”, „Fly away”, „I belong to you” si „Let love rule”. Doua ore si un sfert de muzica de calitate, de la rock pana la reggae, soul si funk-jazz. Si publicului roman i-au placut solo-urile de saxofon si tobele bongo la fel de mult ca si zdranganelile de chitara.

Da, Lenny este un showman desavarsit, care te face sa-ti placa orice. Atat partile vocale, cat si pauzele instrumentale, cand el isi pune in valoare calitatile de dansator. Atunci ies la iveala genele mostenite de la mama lui, originara din Bahamas. Omul are clar ritmul in sange, simte muzica pana in varful degetelor. Parca ar intra in transa, cu ochii pe jumatate inchisi, buzele intredeschise si capul dat pe spate. Ai putea crede ca e drogat, daca in secunda in care se termina muzica nu s-ar grabi sa multumeasca pentru aplauze si sa mai schimbe cate un „I love you too” cu fanele din primele randuri.

Dar Lenny nu s-a limitat la atat. Inainte de bis, a coborat de pe scena, s-a urcat pe gardul care-l despartea de public si a strans mainile care se intindeau spre el. Inconjurat de bodyguarzi si urmarit de fani, Lenny a ajuns in tribune si s-a urcat pe acoperisul cabinelor oficiale. Si-a salutat din nou publicul, de la inaltime, si apoi a pornit spre celalalt capat al stadionului. Spusese el pe la inceputul concertului, uitandu-se spre oamenii din tribune: „Voi sunteti prea departe. O sa trec mai tarziu sa va vad…”, dar cine ar fi crezut ca o sa strabata tot stadionul?

Dupa baia de multime, a urmat bisul care a ridicat toate mainile in aer, un „Are you gonna go my way” exploziv, cantat de 17.000 de fani. Cu plecaciuni si multumind cu bratele larg deschise, ca si cand si-ar fi dorit sa imbratiseze tot publicul, Lenny a disparut de pe scena. Si-a luat chitara si ne-a lasat cu sentimentul ca, pentru doua ore, am fost parte din ceva magic.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus