Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Concertul Camouflage la Bucuresti

Concertul Camouflage la Bucuresti

Pentru iubitorii stilului electro / synthpop, la clubul Preoteasa s-a consumat un eveniment extrem de reusit: concertul baietilor de la Camouflage, veniti intr-un turneu de promovare al ultimului lor album „Relocated”.

Cunoscuti si apreciati in special pentru cateva single-uri care au facut istorie si pe care prea multi le confunda cu „d’ale Depeche-ului”, cei trei nemti (intr-o formula usor schimbata pe scena de la Preoteasa) au facut un spectacol excelent, energizant, profesionist si neasteptat de… atipic. De ce atipic: in primul rand locatia, poate nu cea mai cool si trendy pe care ti-o poti imagina, dar suficient pentru a asigura o sonorizare buna si o relatie extrem de stransa intre public si scena.

Organizatorii (Bluemusic) au facut o treaba excelenta, chiar daca amploarea evenimentului nu a fost tocmai coplesitoare, dar punctez maxim doua chestiuni exceptionale:

  • posibilitatea de a face fotografii pe tot parcursul concertului de langa scena;
  • nu s-a fumat in sala.

Sonorizarea a fost buna, sesiunea de warm-up la fel, iar publicul – intr-un fel auto-selectat tinand cont de low-profile-ul trupei – antrenat si implicat la maxim. Pe cei de la Camouflage ii stii sigur, de pe vremea cand „The Great Commandment” si „Love is a Shield” faceau furori pe la noi, la inceputul anilor ’90 (piesele au fost lansate in ’87, respectiv ’89).

„Love is a Shield”, cel putin, a generat atatea contradictii amuzante („E Depeche asta!”, „Nu e Depeche, iti zic eu!”, „Ba e Depeche, e exact vocea lui Gahan.”), incat insasi trupa a facut un comentariu haios, chiar inainte sa o cante la primul bis: „Acum multa vreme am inregistrat o piesa. Suna foarte bine… si ne-am gandit sa o trimitem unei trupe sa o includa pe noul lor album. Nu ne-au raspuns niciodata, asa ca pana la urma ne-am hotarat sa o cantam noi.”

Baietii canta foarte bine. Marcus Meyn e vocal principal, iar Oliver Kreyssig are si el unele interventii (unde am mai intalnit asta ?). Este insa foarte adevarat ca multe dintre piesele lor abunda de beat-uri si teme „depeschiene” iar restul se confunda uneori intre ele. Dar asta doar la o prima ascultare. Altminteri, ei adopta un sound destul de sintetizat, ritm pregnant si linii melodice care se preteaza excelent in cluburi.

Au ramas sau par sa fi ramas fideli curentului new wave, poate asta confera soundul oarecum indecis – avem si beat-uri fixe si linii vocale solicitante si chitara si sintetizator, „all in one”. Insa tehnica e ireprosabila, la fel si show-ul si comunicarea cu publicul. De altfel, sala a fost atat de entuziasmata – si de obicei asa se intampla la concerte de nisa, incat trupa a revenit extrem de placut surprinsa si cu un al treilea bis. A fost un inceput de an foarte promitator!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus