Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Concertul, de Radu Mihaileanu, nominalizat la Globurile de Aur 2011

Concertul, de Radu Mihaileanu, nominalizat la Globurile de Aur 2011

video_youtube

„Concertul”, regizat de Radu Mihaileanu, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film strain in cadrul premiilor Globurile de Aur 2011. Filmul despre un fost dirijor rus de succes devenit om de serviciu la Teatrul Balsoi a fost filmat in proportie de 60% in Romania, o saptamana la Moscova si restul la Paris. „Concertul” a avut premiera romaneasca pe 20 noiembrie 2009.

Echipa filmului a primit doua premii Cesar – pentru sunet si pentru cea mai buna coloana sonora – si patru trofee Gopo, pentru Cel mai bun montaj, Cea mai buna muzica originala, Cea mai buna scenografie si Cel mai bun machiaj si coafura. Distributia filmului include actori francezi si romani, cel mai rezonant nume fiind al actritei Melanie Laurent, cunoscuta pentru rolul din „Inglorious Basterds”, al lui Quentin Tarantino.

Alaturi de „Concertul”, la Globurile de Aur 2011 pentru Cel mai bun film strain au fost nominalizate „Biutiful”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „The Edge”, de Alexey Uchitel, „I am love”, de Luca Guadagnino, si „In a better world”, de Susanne Bier.

Gala celei de-a 68-a editie a Globurilor de Aur va avea loc pe 16 ianuarie 2011, la Los Angeles. In 2010, Globul de Aur pentru cel mai bun film strain a revenit productiei „Das Weisse Band”, de Michael Haneke.

  • Decernate de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, Globurile de Aur nu anticipeaza neaparat castigatorii premiilor Oscar, dar pot sa fixeze anumite jaloane pe drumul catre ravnitele distinctii acordate de Academia Americana de Film. Nominalizarile la premiile Oscar vor fi anuntate pe 25 ianuarie 2011, iar decernarea va avea loc pe 27 februarie.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus