Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Concursurile de Miss, o forma de violenta

Concursurile de Miss, o forma de violenta

Regizorul de film Roberta Torre a afirmat ca toate concursurile de Miss sunt forme de violenta impotriva femeilor. Declaratia a fost facuta pentru cotidianul L’Unita, unde Roberta Torre a comparat femeile care participa la concursurile de timp Miss cu "un porc pregatit sa fie taiat".

 

Aceasta considera ca miza concursurilor de frumusete este o forma de abuz si violenta impotriva femeilor si o cale care pune presiune asupra femeilor, obligandu-le sa se conformeze unor idealuri uniforme de frumusete.

Laura Boldrini, o reprezentanta a camerei inferioare a Parlamentului Italian, a comentat in aceeasi idee afirmand ca femeile care participa la concursurile de Miss sunt "mute si dezbracate", sunt violate de camerele de filmat care focalizeaza ostentativ sanii si fesele femeilor, fapt care ii incurajeaza pe barbati sa le vada ca pe niste obiecte.

Toate aceste declaratii au fost facute in contextul in care televiziunea de stat italiana a anuntat ca a renuntat, dupa 25 de ani, la difuzarea Miss Italia, concursul de frumusete care i-a deschis actritei Sophia Loren drumul spre Hollywood.

Aici ai un test care raspunde la intrebarea: "Te simti sexy?"

In fiecare an, mii de femei tinere se inscriu in competitie si spera sa se califice in finala acestui concurs, care a contribuit la lansarea carierelor multor actrite si prezentatoare TV inca de la prima lui editie in 1939. Sophia Loren a concurat la Miss Italia in 1950 fara sa castige titlul, consolandu-se insa cu trofeul "Miss Elegance".

Comments

comments

Leave a Reply