Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Copiii tatalui

Copiii tatalui

PLOT

Pamant, anul 2027: sunt aproape 19 ani de la ultima nastere a unui copil si cu fiecare an care trece omenirea se apropie de disparitie. In timp ce majoritatea oamenilor aleg sa imbratiseze inevitabilul si se indreapta spre separatism, ilegalitate si nihilism, altii se lupta pentru drepturile populatiei aflate pe cale de disparitie.

Marea Britanie, singura tara care a reusit sa faca fata situatiei – printr-o politica de imperialism militarist – trebuie sa supravietuiasca coflictului interior mereu in crestere. Pe de alta parte, britanicii trebuie sa faca fata fluxului mare de refugiati. Dar, cu fermitate si cu o mana totalitara, acesti „fugari” sunt prinsi si deportati.

Pentru Theo (Clive Owen), toate acestea sunt prea putin importante. Existenta lui este inviorata doar de vizitele pe care le face unui vechi prieten, Jasper (Michael Caine).

Cand se intalnesc, cei doi isi amintesc de momentele vesele in care erau camarazi in armata, activisti care odata se impotriveau noilor tendinte, dar care acum se simt ei insisi exclusi dintr-o societate care nu le mai ofera niciun raspuns.

Toate acestea se schimba insa cand Theo se trezeste aruncat intr-un camion si adus in fata lui Julian (Julianne Moore). Odata partenerul lui in dragoste si razboi, ea este acum capul unui grup secret care lupta pentru drepturile populatiei de refugiati ramasi.

Julian ii cere o favoare lui Theo: sa obtina actele de tranzit pentru Kee, o femeie din organizatie care trebuie neaparat sa iasa din tara. Theo este de acord, de dragul lui Julian si pentru cele 5.000 de lire pe care le va primi.

Dar cand este atacat de teroristi, el intelege tanara fapt Kee este mai mult decat o simpla refugiata. Ea este, de fapt, insarcinata in luna a opta – un miracol pe care intreaga planeta il astepta.

  • Scenariul filmului este scris de nominalizatul la Premiul Oscar, Alfonso Cuarón, in colaborare cu scenaristul Timothy J. Sexton, pe baza romanului best-seller scris de P.D. James. Din distributie face parte si actrita romanca Oana Pellea.
  • Prestigioasa companie Lancome l-a ales pe Clive Owen sa apara in campaniile publicitare din aceasta primavara pentru parfumul Hypnose Homme.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus