Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cosmar pe Elm Street

Cosmar pe Elm Street


Tinerii Nancy, Kris, Quentin, Jesse si Dean locuiesc cu totii pe Elm Street. Noaptea, ei au acelasi vis: vad un barbat imbracat intr-un pulovar jerpelit cu dungi rosii si verzi, cu o palarie cu borurile lasate care ii ascunde fata desfigurata, iar pe una dintre maini are o manusa de gradinarit cu lame de cutit in loc de degete. Si toti aud aceeasi voce infricosatoare…
Barbatul ii terorizeaza rand pe rand in vis, unde regulile jocului sunt impuse de el, iar singura lor sansa de scapare este sa nu mai doarma.

Cand unul dintre ei moare de o moarte violenta, tinerii isi dau seama ca toate aceste intamplari sunt reale si ca singura lor scapare este sa stea treji. Cei patru prieteni care supravietuiesc se reunesc pentru a descoperi impreuna cauza implicarii lor in acest cosmar, in care sunt haituiti si vanati permanent de omul negru. Incercand sa nu adoarma, ei se straduiesc sa inteleaga de ce li se intampla asta tocmai lor, de ce acum si daca nu cumva parintii lor le ascund niste lucruri ingrozitoare.

Adanc implantata in trecutul lor se ascunde o datorie care a ajuns la scadenta, iar pentru a se salva, trebuie sa se cufunde in cel mai cumplit cosmar al vietii lor: Freddy Krueger.

New Line Cinema prezinta „Cosmar pe Elm Street”, o reluare contemporana a cunoscutului horror clasic, in care rolul lui Freddy Krueger este interpretat de Jackie Earle Haley, actor nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din „Little Children”. Filmul este realizat de Samuel Bayer, regizor multiplu premiat pentru videoclipuri muzicale, printre care „Smells Like Teen Spirit” a trupei Nirvana si „Boulevard of Broken Dreams” – Green Day. Cu „Nightmare on Elm Street”, Samuel Bayer isi face debutul in regia de film artistic.


Un grup de tineri actori ii interpreteaza pe adolescentii prinsi in mrejele lui Freddy Krueger: Rooney Mara („Urban Legend: Bloody Mary”) o interpreteaza pe Nancy, Kyle Gallner („The Haunting in Connecticut”) pe Quentin, Katie Cassidy („Taken,” „Supernatural”, „Melrose Place”) pe Kris, Thomas Dekker („Terminator: The Sarah Connor Chronicles”) pe Jesse, iar Kellan Lutz („Twilight,” „The Twilight Saga: New Moon”) pe Dean.

Parintii acestor adolescenti de pe Elm Street sunt interpretati de o talentata distributie care-i contine pe veteranul Clancy Brown („Highlander,” „The Shawshank Redemption”), Connie Britton („Friday Night Lights”) si Lia D. Mortensen.

Samuel Bayer a regizat „Cosmar pe Elm Street” dupa un scenariu de Wesley Strick si Eric Heisserer, scris pe baza unei povestiri de Strick. Filmul reia personajele create de Wes Craven in 1984, in horrorul de mare succes cu acelasi nume. Filmul de atunci a devenit cel mai vizionat horror al vremii si cel mai de succes film al seriei.

Filmul actual este produs de Michael Bay, Andrew Form si Brad Fuller de la Platinum Dunes, companie care s-a bucurat de un imens succes cu numeroase francize horror, intre care se numara „Friday the 13th„, „The Texas Chainsaw Massacre” sau „The Amityville Horror”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus