Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cronica: Capcana

Cronica: Capcana

 

L-am mai vazut pe Dwayne „The Rock“ Johnson in roluri pline de sentimentalisme – vezi „Zana Maseluta“ sau „Plan de joc“ – dar drama nu-i sade la fel de bine precum comedia. Personajul sau, John Matthews, are un fiu din prima casatorie, care este bagat in belea de un prieten, traficant de droguri.

Intriga captivanta

Purtand doar vina de a fi acceptat livrarea unui colet cu substante halucinogene la domiciliul sau, Jason este incarcerat si asupra lui planeaza o sentinta minima de zece ani in inchisoare. Incapatanatul sau tata face o intelegere cu procurorul ca sa obtina pentru adolescentul proaspat admis la facultate pedeapsa minima pentru colaborarea cu autoritatile. Astfel, musculosul Dwayne se angajeaza sa faca ce stie mai bine: actiune. Dat fiind ca fiul nu are pe cine da in gat in fata autoritatilor, John Matthews face asta pentru el. Se foloseste de camioanele proaspat comandate pentru afacerea sa in constructii si de un angajat fost puscarias ca sa propuna unui lider de cartel sa le ransporte drogurile de colo-colo contra cost, evident, ca sa nu le bata infractorilor la ochi. Si de-aici isi intra Dwayne Johnson in firescul sau actoricesc.

Un tata in misiune

Daca asa s-a intamplat in realitate, atunci tot respectul pentru tatal disperat si inspirat care-si scoate fiul din mare necaz. Pentru ca, de fapt, Dwayne joaca rolul unui tata care joaca, la randul lui, un rol in in fata traficantilor de droguri in randul carora se infiltreaza si pe care ii demasca, in cele din urma. Mai ales cand regulile sunt facute de oamenii legii, care nu accepta capturi insignifiante pentru a reduce pedeapsa fiului sau. John Matthews e intre mai multe ciocane si o nicovala: actuala sotie, fosta (si mama adolescentului incarcerat), intelegerea facuta cu procurorul, dar si buna reputatie a angajatului sau, fostul puscarias, care isi doreste reabilitatea numelui si o viata cinstita. Prin urmare, Dwayne Johnson imparte dreptatea cum stie el mai bine: cu pumnii. Bineinteles, scenariul e cu happy-end ca, altfel, nici nu s-ar mai fi facut filmul…

Si o ultima remarca despre procuror: rolul e jucat de Susan Sarandon si ma intreb de ce-au cheltuit atat producatorii cu acest rol. C-ar fi gasit pe cineva la jumatate din bani sa-i spuna toate replicile care sigur incap intr-o pagina de word.

Distributie: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Benjamin Bratt

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus