Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cronica: Taramul Fagaduintei

Cronica: Taramul Fagaduintei

Imi place Matt Damon, este unul dintre actorii la filmele carora mi-as luat bilet cu ochii-nchisi, pentru ca stiu ca nu m-ar dezamagi. N-a facut-o  nici de data asta. Steve Butler, personajul pe care-l joaca atat de linistit si curgator, m-a fascinat de la primele fraze pentru ca reuseste sa fie atat de firesc!

Probabil ca si chimia pe care Damon o are cu Gus van Sant, regizorul alaturi de care a facut „Good Will Hunting“, a ajutat la modelarea superba a acestui personaj. In rest, insa, in mintea mea, „Taramul Fagaduintei“ a promis mai multe in trailer si fir epic decat a si infaptuit.

Matt Damon „cumpara“ oameni

Steve Butler este angajtul-model al unei corporaţii americane de exploatare a gazelor naturale, cel mai bun în ceea ce face: convinge proprietarii de pamanturi din orasele obscure sa-si dea acordul pentru aceasta operatiune derulata pe terenurile lor.

Pune sub contract oras dupa oras, in echipa cu Sue Thomason (interpretata de Frances McDormand, geniala, ca de obicei), pana isi gasesc nasul intr-un orasel de fermieri, unde un doctor in stiinte, fost angajat la Boeing si actual profesor la scoala din oras, ridica in fata concetatenilor sai (ahtiati dupa banii oferiti de corporatie) problema poluarii produse de exploatarile de gaz. Lucrurile se complica, treaba lui Butler se ingreuneaza, dar firea lui se muleaza perfect pe orice rasturnare de situatie.

Chiar si pe aparitia lui Dustin Noble (interpretat de John Krasinski), afabilul si popularul ecologist care completeaza tabloul cutremurator al urmarilor lasate de corporatia americana in localitatile unde a exploatat gazele naturale.

Personaje tari, interrelationare slaba

Mi-au placut personajele din acest film. Sunt consistente, sunt verosimile – chiar si taranoiul care si-a luat imediat masina bengoasa cu banii primiti de la corporatie pentru exploatarea terenului sau imi pare cunoscut de undeva, din peisajul local – numai ca nu prea se leaga intre ele aceste personaje superbe.

Mi-a lipsit interactiunea mai vioaie dintre ele, as fi gustat mai multe glumite, vorbe de duh sau jocuri de cuvinte. Firescul acela care mi-a placut la inceput a devenit obositor pe parcurs.

  • Distributie: Matt Damon, Frances McDormand,  John Krasinski, Rosemarie DeWitt, Hal Holbrook

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus