Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Cronica: Zborul/Flight

Cronica: Zborul/Flight

M-am dus la filmul asta cu gandul ca Denzel Washington imi place de mor, dar si cu o mica teama ca s-ar putea sa ma dezamageasca, in lumina productiilor lansate in aceasta perioada.

In afara de firul epic, foarte bine inchegat si tinut sub control din punct de vedere regizoral de maestrul Robert Zemeckis (a mai lucrat la „Naufragiatul“ si „Forrest Gump“), jocul actorului nominalizat la Oscar pentru rolul principal este demential.
 

Atat de tare a fost sala captivata de povestea dezastrului din aer si din viata pilotului, ca nici popcorn nu se mai manca, de respirat nu se mai respira si nici macar in soapta nu se mai vorbea (de catre carcotasi). La filmul asta, scaunele de cinema parca au avut centura de siguranta.

Denzel zboara printre sticlele de vodca

Dupa titlu, te-ai astepta ca actiunea sa se invarta in jurul accidentului aviatic si a solutiei salvatoare gasite de pilotul Whip Whitaker (Denzel Washington) pentru cei aproximativ 100 de pasageri de la bord.

De fapt, „zborul” este slalomul pe care personajul principal este obligat sa-l faca printre dependentele sale – de alcool si droguri – si printre problemele din viata personala si, mai ales, profesionala, pentru ca aici s-ar putea lasa cu inchisoare.

Cand te-astepti mai putin, capitanasul cel viteaz in aer mai decade o treapta sub limita solului moralitatii sale.

Constiinta bate umilinta

Teoretic, faza cu pilotatul unui avion avand la bord niste beri, vodca si linii de cocaina pare cam trasa de par, mai ales ca nu vorbim aici de vreo comedie precum „Soul Plane“ („Petrecere la bord“, 2004), unde te astepti la aşa ceva de la pilotul Snoop Dogg care si-a luat brevetul de zbor în puscarie.

Cu toate astea, detaliile fac povestea sa tina, iar drama lui Whip Whitaker e pe bune, numai el insusi n-o recunoaste. OK, filmul nu e de Oscar, dar Denzel e. Pilota combinatia dintre alcool si cocaina ca un profesionist, si-ar fi scapat basma curata daca nu i s-ar fi trezit constiinta din betie.

  • Distributie: Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus