Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Călătorii > Cu toata familia la schi

Cu toata familia la schi

STUBAI, schi la înălţime

Valea Stubai este situată în inima Tirolului, la numai 20 de minute de Innsbruck, capitala landului, având acces optim de la aeroporturile din zonă, ca şi de la gară şi autostradă. Pe cât de asemănătoare par la prima vedere, pe atât de diferite sunt, de fapt, cele patru staţiuni de schi ale văii Stubai. 

Gheţarul Stubai are 35 pârtii de schi perfect pregătite care garantează distracţia din octombrie până în  iunie. Este cea mai mare arie de schi pe gheţar din Austria, ideală atât pentru împătimiţii acestui sport care sunt amatori de senzaţii tari, cât şi pentru familiile care decid să îşi ia copiii în vacanţă. Cele mai interesante zone pentru cei din urmă sunt Gamsgarten, unde este organizat Big Family Ski Camp, cu pârtii special amenajate pentru cei mici, şi Ţara Copiilor – restaurant şi grădiniţă pentru copii. Schiorii experimentaţi  se bucură aici de adevărate provocări, una dintre ele fiind pârtia neagră Daunhill, cu o înclinaţie maximă de 60%, cea mai abruptă din toată staţiunea. 

Schlick 2000 este cea mai animată staţiune din valea Stubai şi are 15 pârtii, precum şi un traseu de freeride. Copiii, ba chiar şi sugarii de peste trei luni, beneficiază în acest loc de cea mai bună îngrijire oferită de personal calificat, cu experienţă, în locul numit Ţara Copiilor, în timp ce părinţii se pot bucura de pârtiile largi şi de valea cu tunuri de zăpadă. 

Staţiunile Serlesbahnen din Mieders şi Elferlifte din Neustift sunt micuţe, dar drăguţe, cu privelişti splendide. Aici vă puteţi da cu sania atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Datorită pârtiilor cu grad de dificultate redus, locurile sunt ideale pentru cei care abia acum descoperă tainele schiului. Toate localităţile din valea Stubai au un specific local puternic şi multe elemente comune legate de tradiţii şi obiceiuri. 

Programul BIG Family, valabil în toată valea Stubai, este foarte apreciat de oaspeţi din toată lumea pentru atitudinea deosebit de primitoare faţă de copii, servicii complete, grijă deosebită şi oferte speciale pentru aceştia. Oferta BIG Family nu este valabilă numai la cele patru instalaţii de urcare, la care copiii până la zece ani însoţiţi de un părinte cu ski-pass beneficiază de acces gratuit, ci şi la hoteluri, la Big Family Homes, la restaurantele de copii, la magazinele de sport – un exemplu este gheţarul Stubai, unde copiii ai căror părinţi închiriază echipamente sportive beneficiază gratuit de aceste servi-
cii – şi mulţi alţi parteneri. 

KITZBUHEL, relaxare la cote maxime

Sute de kilometri de pârtie te aşteaptă şi în staţiunile din această regiune. Zăpadă garantată, atmosferă fermecătoare printre localnicii din Kitzbuhel, accesibilitate (dacă mergi cu avionul, poţi ajunge foarte uşor din Innsbruck, Salzburg şi Munchen), ca să nu mai punem la socoteală delicatesele culinare tradiţionale din însorita staţiune, toate recomandă Kitzbuhel pentru întreaga familie. Şi aici copiii cu vârste cuprinse între unu şi trei ani pot fi lăsaţi sub supravegherea persoanelor specializate, care vor avea grijă ca micuţii să petreacă o zi minunată, la fel ca şi părinţii care se pot bucura de schi fără nici un fel de grijă. Cel mai popular sat din zonă este St. Johann, care are capacitatea să găzduiască 4.500 de turişti, alături de cei 8.700 de locuitori. În afară de schi, satele din zonă îţi asigură toate facilităţile pentru a te bucura de iarnă în cele mai interesante moduri: excursii în locuri mai puţin umblate din munţi sau relaxare la piscine dotate cu apă caldă, pentru o relaxare completă. 

ALPBACHTAL, accesibilă pentru toată familia

145 de kilometri de pârtie în minunatele staţiuni de munte de aici fac şi din această zonă una dintre cele mai interesante pentru practicarea sporturilor de iarnă din Tirol. Una dintre cele mai populare staţiuni de aici este Ski Juwel, care oferă activităţi pentru familii, începători sau avansaţi: 32 de kilometri de pârtie pentru începători, 78 pentru cei care se află la un nivel mediu şi 18 km de pârtii negre pentru cei mai avansaţi şi plini de adrenalină. Cu un singur card, ai acces la mai multe zone din staţiune, iar pentru cei interesaţi de economii, aici sunt anumite zile în care copiii şi adolescenţii au acces gratis pe pârtii. Dacă totuşi nu eşti o împătimită a schiului, mai ai ca opţiuni patinajul, inclusiv un patinoar în interior, aşa încât nu ar trebui să te preocupe cum este vremea pentru a patina. 

Comments

comments

Lasă un răspuns