Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Culorile te ajuta sa obtii ce vrei

Culorile te ajuta sa obtii ce vrei

Culorile nu sunt doar o incantare pentru ochi. Folosite cu indemanare, pot avea puteri nebanuite de vindecare. In plus, actioneaza usor, fara a-ti provoca nici o durere.

Rosu

Stimuleaza circulatia arteriala, imbunatateste nivelul hemoglobinei in sange, influenteaza sistemul reproducator si trezeste capacitatile si talentele latente. Poate reflecta nervozitate, temperament aprins, agresivitate, impulsivitate sau excitare. Culoare foarte calda, rosul reprezinta un stimulator general, creeaza senzatia de apropiere in spatiu si de activare, facilitand asociatiile de idei. Stimuleaza secretia de adrenalina si aduce un aport de energie si de vitalitate privitorului.

Portocaliu

Indica bucurie, curaj si un caracter sociabil. Poate creste vitalitatea. Combate problemele respiratorii, crampele si spasmele musculare. In functie de nuanta, poate indica dezechilibru emotional, agitatie, manie sau ostentatie.

Este un bun stimulator emotiv si da o senzatie de apropiere puternica. Portocaliul are, de asemenea, un puternic efect benefic asupra sistemului digestiv si stimuleaza organele sexuale.

Galben

E culoarea activitatii mentale si a luminii solare. Imbunatateste tensiunea, digestia, dar si activitatea stomacului, ficatului si a rinichilor. Arata deschidere catre invatatura, iluminare, intelepciune si inteligenta. Galbenul stimuleaza vederea si este un bun calmant al psihonevrozelor. Sporeste capacitatea de concentrare, predispune la comunicare. Pentru ca este o culoare asociata cu astrul zilei, se spune ca te poate face mai optimista.

Verde

Simbolizeaza sensibilitatea si pasiunea. Reflecta cresterea, simpatia si calmul. Poate reechilibra intregul organism, pentru ca are o actiune tonifianta asupra sistemului nervos, ajutandu-te sa respiri mai calm si mai profund, reducand productia de hormoni de stres si relaxand inima. Genereaza liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru si faciliteaza deconectarea nervoasa.

Albastru

Reflecta devotament, adevar si seriozitate. Terapeutic vorbind, albastrul combate gripa si infectiile, normalizeaza tensiunea si reduce temperatura corpului.

  • Albul nu este o culoare propriu-zisa, dar are o importanta deosebita in cromoterapie: limpezeste gandurile, stimuleaza gandirea ordonata, creste energia si creeaza o stare de armonie.

Este o culoare rece, odihnitoare, care indeamna la calm si reverie, predispune la concentrare si liniste interioara.

Pe de alta parte, un exces de culoare albastra duce la seriozitate, depresie, dor, nostalgie, senzatie de departare in spatiu si distanta, infinit si meditatie.

Violet

Indica abilitatea de a actiona cu judecata si cu simt practic. Echilibreaza nivelul sarurilor minerale din organism, stimuleaza activitatea splinei si combate reumatismul. Aceasta culoare stimuleaza glanda pineala, care are rol in reglarea somnului, si te ajuta sa-ti eliberezi mintea de frici, temeri si inhibitii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus