Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Retete > Cum sa prepari singura ciocolata organica

Cum sa prepari singura ciocolata organica

Nu te speria de ingredientele cu nume mai ciudate – pudra de roscove, goji, ulei de cocos etc. Toate se gasesc in magazinele cu produse organice/ bio sau in raioanele de profil din cadrul supermarket-urilor. Cat despre recipientele in care sa torni ciocolata, poti folosi capace de borcan, de diferite dimensiuni si forme, sau o tava. Depinde sub ce forma vrei sa ai ciocolata.

Cand o pui la frigider, acopera-o cu staniol sau hartie de copt, dar nu o tine la rece decat pana vezi ca s-a intarit. Pastreaza apoi ciocolata la loc uscat si racoros, dar nu in frigider, pentru ca poate capata un aspect umed si albicios.

Reteta 1

  • ½ ceasca pudra de cacao organica
  • 2 cesti cu unt de cacao
  • ¼ ceasca pudra de roscove
  • ¼ ceasca miere organica
  • 1 lingurita pudra de vanilie organica
  • 2 lingurite cu ulei de cocos organic
  • ½ ceasca nuci (lasate la inmuiat in apa pe timpul noptii)

Da pe razatoare untul de cacao si amesteca-l intr-un vas cu pudra de cacao organica. Pune apa calda intr-un alt vas, mai mare, iar vasul cu cacao aseaza-l in acest al doilea vas. Ai grija ca apa sa nu intre la cacao. Asteapta ca untul de cacao sa se topeasca, apoi adauga restul de ingrediente. Amesteca bine, apoi toarna compozitia in forme/ tava si, la final, bag-o in frigider sa se intareasca.

 

Reteta 2

  • 2 cesti cu goji (sunt noile fructe-minune care intineresc – le poti achizitiona online de aici)
  • 2 cesti pudra de cacao organica
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 2 cesti de unt de cacao razuit

Amesteca toate ingredientele in blender, pana cand compozitia devine cremoasa. Toarna ciocolata in forme/ tava si pune-o in frigider sa se intareasca.

Reteta 3

  • 2 cesti unt de cacao razuit + optional, pudra de cacao organica
  • 1 ceasca cu fructe goji
  • ½ ceasca miere organica

Amesteca totul in blender si toarna apoi compozitia in forme/ tava, pe care lasa-le in frigider sa se intareasca.

Aceste retete sunt orientative. Tu poti sa experimentezi si sa prepari ciocolata cu ce ingrediente iti place tie, atata vreme cat sunt organice.

Alege orice seminte sau fructe uscate (nu prajite si sarate!) – seminte de dovleac, susan, floarea-soarelui, stafide, curmale, nuci, alune de padure etc. – si amesteca-le cu unt de cacao si pudra de cacao organica. Mierea organica si pudra de vanilie organica sunt optionale.

De asemenea, pentru savoare, poti adauga scortisoara sau coaja de lamaie ori portocala.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus