Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Cum stii ca restaurantul e de incredere?

Cum stii ca restaurantul e de incredere?

Preocuparea pentru igiena nu trebuie sa te paraseasca nici cand iei masa in oras. Iata la ce trebuie sa te uiti ca sa fii sigura ca un restaurant este de incredere.

Cand semnele sunt evidente – resturi pe furculite sau pahare murdare – e clar ca nu ai ce cauta intr-un restaurant care nu respecta cele mai elementare notiuni de igiena. Cand insa vine vorba de curatenie in localurile publice, asteptarile trebuie sa fie foarte mari, pe masura pericolelor: de la niste maini de bucatar sau chelner nespalate pot izbucni adevarate epidemii.

Iar unele localuri cu pretentii mimeaza foarte bine igiena, ascuzand gunoiul sub covor, incat e greu sa-ti dai seama ca nu ofera servicii impecabile. Totusi, cateva semne le tradeaza.

  • Gustul alimentelor depinde de farfurie

Verifica baia

Ai, n-ai nevoie, inainte de a da comanda fa o tura pana la baie si inspecteaza cu atentie incaperea. E curat pe jos, vasele de WC sclipesc? Ai la indemana sapun, hartie igienica, prosoape de hartie? Curge apa calda? Daca raspunsul la aceste intrebari este da, poti incerca si mancarea. Daca insa este NU, gandeste-te ce sanse sunt ca bucataria sa fie mai ingrijita, mai ales ca nu e expusa publicului.

Fii cu ochii pe chelner

E important si sa zambeasca frumos, adevarat, insa unghiile lui sunt cu mult mai importante. Trebuie sa fie ingrijite si proaspat taiate. Manipularea directa a farfuriilor si a bolurilor e musai sa fie executata cu mainile inmanusate. Uniforma trebuie sa fie curata si, in cazul femeilor sau barbatilor cu plete, parul trebuie sa fie strans.

Ia temperatura… farfuriei

In afara de unele feluri – putine – care se servesc la temperatura camerei, in general mancarea proaspata e ori rece, ori fierbinte si asa trebuie sa ajunga pe masa ta. Salata calduta tradeaza faptul ca legumele nu-s depozitate acolo unde trebuie – adica la frigider -, iar o ciorba sleita a fost luata de pe foc de mult. Gusta, si daca simti vreo aroma ciudata, refuza mancarea! Si nu te sfii sa suni sau sa reclami la protectia consumatorului daca e cazul!

Atentie! Gustul de mancare alterata e camuflat deseori printr-o condimentare excesiva ori adaugare mai mult decat este cazul de otet ori usturoi.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus