Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Cumpărături inteligente cu un buget redus

Cumpărături inteligente cu un buget redus

 

Dorinţa de a avea o alimentaţie mai sănătoasă poate constitui o problemă din punct de vedere financiar, cel puţin la prima vedere. Dar un buget redus nu înseamnă că nu poţi face alegeri mai bune în ceea ce priveşte mâncarea, lista următoare de recomandări fiind începutul perfect pentru un plan echilibrat de alimentaţie cu bani puţini.

Vrei să mănânci mai sănătos, dar crezi că nu ai bani? Cumpărături inteligente cu un buget redus.

Primii şi cei mai importanţi paşi în adoptarea unui regim alimentar cu produse sănătoase şi un buget mai redus sunt schimbarea obiceiurilor şi a priorităţilor.

Cumpărăturile făcute online sunt o bună sursă de târguieli. Mulţi comercianţi online au aceleaşi firme întâlnite în magazine, dar la reduceri. Pontul este să cumperi mai multe produse ca să poţi profita de transportul gratuit.

Înceacă să faci drumul la magazin o aventură interesantă.
Trebuie să fii perfect conştient de produsele expuse în jurul tău menite să-ţi ia ochii şi de faptul că te afli în căutarea mâncărurilor care să-ţi hrănească mintea, corpul, spiritul şi întreaga familie.

Odată ce reuşeşti acest lucru, priveşte în jurul tău şi foloseşte raţiunea în activitatea de shopping. Observă ce mâncăruri sunt bune pentru tine şi care sunt concepute de expeţi în marketing ca să-ţi atragă atenţia de la scopurile legate de sănătate. Alege corespunzător. De exemplu, poţi cumpăra legume sau carne la reduceri, pe care să le congelezi. Încearcă să găseşti nuci, seminţe şi specialităţi precum quinoa şi tăiţei shirataki la reduceri. De asemenea, verifică secţiunea de congelate a magazinului, mai ales dacă trăieşti într-o zonă în care accesul la legume proaspete este limitat.

Creşte-ţi singur mâncarea. Câţiva bani daţi pe seminţe şi pământ sunt tot ce trebuie ca să începi să-ţi creşti propriile fructe, legume şi ierburi. Rezultatele vor face să merite efortul şi aduc satisfacţii care depăşesc domeniul alimentaţiei sănătoase.

Orientează-te spre pieţe şi magazine locale. Găseşte o piaţă locală şi vorbeşte cu fermierii şi ţăranii care îşi vând produsele. Întreabă dacă au preţuri speciale pentru achiziţionarea de legume de sezon în cantităţi mari. Mâncarea de sezon locală şi organică este mai sănătoasă şi te ajută să dezvolţi o legătură mai strânsă cu produsele pe care le consumi, iar adeseori este şi mai ieftină. Poţi să pui la congelat ce nu mănânci pe moment, să împarţi cu altă familie sau prieteni sau să înveţi cum să conservi mâncarea acasă.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns