Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Dansam si cantam impreuna

Dansam si cantam impreuna

De mult, un explorator călătorea în America. Îl ajuta un tânăr băștinaș, un indian bun cunoscător al locurilor. Cei doi se înțelegeau bine și aproape că se împrieteniseră pentru că erau împreună de multă vreme și urmau să mai stea o bună bucată de timp, tot împreună.

În fiecare seară se întâmpla înnsă ceva ciudat. La apusul soarelui, indianul începea să cânte o melodie lină şi dansa pe ritmul acelui cântec. Seară de seară! Zâmbea, dansa și era fericit.

Azi aşa, mâine tot aşa, în fiecare seară acelaşi cântec și acelaşi dans. dar și aceași stare de bine și fericire pe chipul tânărului. Într-o zi, curios, misionarul nu mai rabdă și-l întreabă: „Ne cunoaștem de ceva vreme așa că voi îndrăzi să te întreb despre dansul tău din fiecare seară. Ce înseamnă? Care-i rostul lui?”

Tânărul i-a zâmbit și i-a spus: “Nimic deosebit. Eu şi soţia mea am compus acest cântec împreună. Când suntem departe unul de celălalt, fiecare, oriunde s-ar afla, ne întoarcem spre soare, puţin înainte să apună şi cântăm şi  dansăm. Aşa, chiar daca suntem departe, chiar dacă nu ne putem atinge, noi cântăm si dansăm împreună„.

Se spune că „Ochii care nu se văd se uită”. Există însă și o replică. Alții, cei care se iubesc cu adevărat spun că „iubeşti cu adevărat de-abia atunci când nu mai ai nevoie să atingi ceea ce iubeşti, pentru a știi că iubești!”

Citeste si: Doua cuvinte

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus